Ege Postası
Geri

Almanya ve Hollanda, ilk ortak bakanlar kurulunu yaptı

Alman Federal Bakanlar Kabinesi, ilk kez Hollanda hükümetiyle ortak toplantı yaptı. Kuzey Ren Vestfalya'daki Kleve şehrinde yapılan toplantı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte yönetiminde gerçekleşti. Toplantının...
Almanya ve Hollanda, ilk ortak bakanlar kurulunu yaptı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Federal Bakanlar Kabinesi, ilk kez Hollanda hükümetiyle ortak toplantı yaptı. Kuzey Ren Vestfalya'daki Kleve şehrinde yapılan toplantı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ana konuları rekabet yeteneği, enerji, bilim ve yenilikler oldu.

Bakanlar kurulu toplantısından sonra Başbakan Merkel, Hollanda'nın Nimwegen şehrindeki Radboud Üniversitesi'nin programına katıldı. Üniversite Merkel'e Avrupa ve dünya çapında topluma yaptığı katkılardan ve Almanya'da bilim alanı için harcadığı çabalardan dolayı fahri doktora unvanı verdi. Ödül töreninde Merkel'in Hollandalı mevkidaşı Rutte ve iki ülkeden ikişer bakan hazır bulundu.

Öte yandan Merkel, Forbes dergisi tarafından üçüncü kez üst üste ‘Dünyanın en etkili kadını' seçildi. Merkel, Forbes tarafından “27 üyeli Avrupa Birliği'nin bel kemiğini oluşturan ve omuzlarında Euro'nun geleceğinin yükünü taşıyan lider” olarak tanımlandı. 2005 yılından bu yana başbakanlık görevini yürüten Merkel, son 10 yılda 8 kez dünyanın en etkili kadını seçilmiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası