Ege Postası
Geri

Kurtulmuş, Alman basınına Türkiye'nin ekonomik dinamizmini anlattı

Almanya temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Köln şehrinde Alman ve Türk gazetecilere Türkiye'deki son siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Kurtulmuş, İstanbul'a yapılacak yeni...
Kurtulmuş, Alman basınına Türkiye'nin ekonomik dinamizmini anlattı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 17:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Köln şehrinde Alman ve Türk gazetecilere Türkiye'deki son siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Kurtulmuş, İstanbul'a yapılacak yeni havaalanının 3 Mayıs 2013 tarihinde temelinin atıldığını sadece iki projenin maliyetinin 70 milyar Euro civarında olduğunu aktardı. Bir Alman gazetecinin “İstanbul'da büyük kanal projesi gerçek mi, yoksa bir hayal mi'” şeklindeki sorusu üzerine Kurtulmuş, Boğaz trafiğinin arttığını, İstanbul'un çok tehlikeli kazalarla karşı karşıya geldiğini ifade ederek, ihale çalışmalarına önümüzdeki dönem içerisinde başlanacağını ve bunda kararlı olduklarını bildirdi.

Bir başka gazetecinin ‘Siz Avrupa Birliği'ne üyeliğe sıcak bakmayan bir isimdiniz. Gerçekten Türkiye'nin AB'ye girmesi iyi bir hedef m? Girmesinin avantajı nedir'" şeklindeki sorusunu Kurtulmuş, “Türkiye bir kere 1963 anlaşmasında resmen bu topluluğa girmek istediğini deklare etti. Bu süreçte hep fedakarlık yapması istenen Türkiye oldu. Benim söylemeye çalıştığım şey bu. Türkiye üzerine düşen görevleri yaptı. Avrupa Birliği tarafından ise sürekli ikinci sınıf muamelesi gördü. Benim şahsi görüşümü sorarsanız; 1990 sonrası tek kutuplu dünya bana göre çöktü. Şimdide üç kutuplu ekonomik savaş başlamak üzeredir. Türkiye'nin hedefi tüm dünya ülkeleriyle ekonomik iş birliğini artırmaktır. Türkiye AB aday ülkesidir. Yine bunun dışında Karadeniz Ekonomik İşbirliği gibi, Balkan Paktı gibi, İslam ülkeleri gibi bir sürü ekonomik örgütlenmelerin içerisinde olduğunu biliyoruz.” dedi.

SURİYE KRİZİ BM YAPISININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ

Suriye'deki durumun sorulması üzerine Kurtulmuş, savaşın bir an önce çözülmesinden yana olduklarını ifade etti. Suriye krizinin BM'nin yapısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, “Biz Suriye meselesinin siyasi olmaktan ziyade insani olarak ele alınmasını istiyoruz. 100 bine yakın insan ölmüştür. 3 milyon insan Suriye'nin içerisinde esir konumundadır. Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımlar 1 milyar dolara yaklaştı. BM çerçevesinde uluslararası ülkelerin toplam yardımı ise sadece 91 milyon dolar da kaldı.” diye konuştu. Kurtulmuş, Suriye'de müzakerelerle Esed'siz bir yönetimin kurulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası