Ege Postası
Geri

Nick Clegg Kuran'dan alıntı yaparak terörü lanetledi

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, geçtiğimiz gün Londra’daki yaşanan terör saldırısını Kuran-ı Kerim’den alıntı yaptığı bir ayetle kınadı. Londra’nın kuzeyindeki Islıngton semtinde farklı din ve kültürlerden sivil...
Nick Clegg Kuran'dan alıntı yaparak terörü lanetledi
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, geçtiğimiz gün Londra’daki yaşanan terör saldırısını Kuran-ı Kerim’den alıntı yaptığı bir ayetle kınadı.

Londra’nın kuzeyindeki Islıngton semtinde farklı din ve kültürlerden sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Clegg, burada yaptığı konuşmada “terörün dininin olmadığını” vurguladı. Liberal Demokrat Parti lideri Clegg, hiçbir dinin terör saldırısını haklı gösterecek bir söylemi olmadığının altını çizdi.

Nick Clegg, Kuran-ı Kerim Maide Suresi’nin “Kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış olur.” mealindeki 32. ayetini alıntılayarak İslam dininde terörün yeri olmadığına örnek gösterdi.

İngiliz Başbakan Yardımcısı konuşmasında ayrıca, terör saldırısını güçlü ve net bir şekilde kınayan İngiltere’deki Müslüman dernek temsilcilerine teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası