Ege Postası
Geri

Suriyeli muhalifler toplantısında genişleme ve Cenevre konusunda karar çıkmadı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı devam ediyor. Koalisyon, toplantısının iki gündür ele aldığı yeni üyelerin katılması, genişleme ve Cenevre 2 toplantısına...
Suriyeli muhalifler toplantısında genişleme ve Cenevre konusunda karar çıkmadı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 22:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'nun (SMDK) İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı devam ediyor. Koalisyon, toplantısının iki gündür ele aldığı yeni üyelerin katılması, genişleme ve Cenevre 2 toplantısına katılma konusuda bir karar çıkmadı.

Muhaliflerin genel kurul toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan SMDK Basın Merkezi Müdürü Halid el Salih, iki gündür devam eden koalisyona yeni üye katılması ile ilgili görüşmelerin gerekenden çok daha fazla uzadığını söyledi. Yeni üyelerin seçimi konusuda farklı görüşlerin olduğunu ifade eden El Salih, "Yeni üyelerin durumu ile ilgili görüşmeler çok yavaş ilerliyor. Özellikle katılacak üyelerin sayısı konusunda görüş ayrılıkları var. " dedi.

Suriye muhalefetinin Cenevre toplantısına katılması ile ilgili açıklamada bulunan El Salih, "Cenevre 2 toplantısı ile ilgili durumun hala belirsizliğini koruyor. Toplantıya kimin katılacağı, nerede olacağı ve nelerin ele alınacağı gibi bir çok konu şu ana kadar belirsiz. Değişik ülkelerden gelen heyetler koalisyon üyeleri ile görüşüyorlar. Bu olağan bir durum. Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Fransız yetkililer ile görüşmeler yapılıyor. Ancak süreç ile ilgili şua ana kadar açık bir şey yok." diye konuştu.

"BELİRSİZLİKLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Esed yönetiminden 5 kişinin Cenevre 2 toplantısına katılacakları yönündeki bir soruyu cevaplandıran El Salih, "Esed'in yönetiminin gönderdiği kişiler ile görüşme zaman kaybıdır. Kaldı ki bu heyetin hiç bir yetkisi yok. Bu bir zaman kaybıdır. Bir çok konu ile ilgili belirsizlik sürüyor. Kimse de boşuna zaman kaybetmek istemiyor. Biz de tüm bu belirsizliklerin giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ESED SON OLARAK ADRADA KİMSYASAL SİLAH KULLANDI"

İyi niyet gösterisi konusunda ateşkesin sağlanma durumu ile ilgili bir başka soruyu cevaplandıran El Salih, Esed'in daha önceki ateşkesi bir karşı hamlede bulunmak için kullandığını söyledi. Esed'in geçtiğimiz günlerde Şam'ın Adra bölgesinde kimyasal silah kullandığını ifade eden Salih, "Esed Adra'da geçen günlerde kimyasal silah kullandı. Hizbullah güçleri Derayya'ya girmeye çalışıyor. Suriye halkı sadece Esed güçleri ile değil, Hizbullah milisleri, İran güçleri ve Rusya'dan gelen silah gemileri ile mücadele ediyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası