Ege Postası
Geri

'Beyaz şehir' Aşkabat, Guinness Rekorlar Kitabı’nda

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, en çok mermerden binanın bulunduğu şehir sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Aşkabat’taki Maslahat Köşkü’nde bugün düzenlenen törende, Aşkabat’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na kabul...
'Beyaz şehir' Aşkabat, Guinness Rekorlar Kitabı’nda
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, en çok mermerden binanın bulunduğu şehir sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Aşkabat’taki Maslahat Köşkü’nde bugün düzenlenen törende, Aşkabat’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na kabul edildiğine ilişkin sertifika, Türkmen yetkililerine takdim edildi.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un da katıldığı törene, Guinness Rekorlar Kitabı Genel Yayın Yönetmeni Glaig Glenday, bakanlar, yabancı misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı. Glenday, Aşkabat’ın binalarının büyük bir kısmının mermerden yapıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Glenday konuşmasının ardından Türkmen yetkililerine sertifikayı teslim etti.
Guinness yetkilileri, Aşkabat’ta yaptıkları çalışmalar sonucunda toplam alanı 22 kilometrekare olan 543 binadaki mermer alanının 4 milyon 513 bin metrekare olduğunu beyan etti.

BERDİMUHAMEDOV’A ‘EN İYİ MİMAR’ ÖDÜLÜ
Törende Berdimuhamedov’a ülkesindeki binaların estetik açıdan güzel olması için yaptığı katkılardan dolayı ‘Türkmenistan’ın en iyi mimari’ unvanı verildi. Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Türkmen Meclisi’nin bununla ilgili bir karar kabul ettiğini söyleyerek, Berdimuhamedov’a ödülünü takdim etti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu ödülü bütün halkı adına kabul ettiğini söyleyerek, ülkesinin bundan sonra da kalkınması için çaba göstereceklerini söyledi. Berdimuhamedov ayrıca, 25 Mayıs gününün bundan sonra Aşkabat Günü olarak kutlanmasına yönelik kararnameyi de imzaladı. Tören konser programı ile son buldu. Konserde bütün sanatçıların beyaz elbise ile sahne alması dikkat çekti.
Türkmenistan’da 25 Mayıs Aşkabat ve Mezuniyet Günü olarak çifte bayram şeklinde kutlanacak. Ülke genelinde bugün ortaokullarda eğitim-öğretim yılı sona erdi.

DİĞER REKORLAR-
2008 yılında Aşkabat’ta bulunan 133 metre yüksekliğindeki bayrak direği rekorlar kitabına girmişti.
Aynı yıl, 15 hektarlık alandaki 27 adet fıskiyeler kompleksi de rekorlar kitabına kabul edilmişti. Bundan başka da, dev Oğuzhan Yıldızı şeklindeki mimarisi ile Türkmen Televizyon Kulesi, dünyanın en büyük kapalı alandaki dönme dolabıyla Kültür ve Eğlence Merkezi Guinness Rekorlar kitabına girmeye hak kazanmıştı.
Daha önce, Türkmenistan'da 2003 yılında 40 Türkmen kadının 8 ayda dokuduğu 1.5 ton ağırlığındaki 301 metrekarelik el halısı Guinnes Rekorları’na girmişti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası