Ege Postası
Geri

Rum Meclis Başkanı: Kıbrıs sorununun çözümü doğa gaz ile bağdaştırılamaz

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un Kıbrıs sorununun çözümünü doğalgaza bağlamasını ve özellikle bu açıklamayı Türkiye'de yapmasını “kabul edilemez” buldu.Rum radyosunun haberine göre,...
Rum Meclis Başkanı: Kıbrıs sorununun çözümü doğa gaz ile bağdaştırılamaz
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2013 Cumartesi 16:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un Kıbrıs sorununun çözümünü doğalgaza bağlamasını ve özellikle bu açıklamayı Türkiye'de yapmasını “kabul edilemez” buldu.

Rum radyosunun haberine göre, Rum yönetiminin Rompuy’un ilgili açıklamasına tepki göstermesi gerektiğine işaret eden Omiru, “Rompuy’un böyle bir açıklamayı Türkiye’de yapması büyük bir endişe yaratmalı.” dedi.

Omiru Rum yönetiminin Avrupalı ortaklarına ve Avrupalı yetkililere, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin doğalgazı ile Kıbrıs sorunu arasında hiçbir bağlantı olmadığı” yolunda sert mesajlar vermesi gerektiğini görüşünü ortaya koydu.

Rum Başkan, “Avrupalı yetkililer, özellikle de Avrupa Komisyonu Başkanı Türkiye’yi ziyaret ettiğinde; Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesi içindeki doğalgazını, hidrokarbonlarını Kıbrıs sorununa bağlamamalıdır. Aksine, Avrupa Konseyi’nin 2005 yılında Türkiye’nin AB üyelik sürecini Kıbrıs sorununun çözümüne bağlayan kararlarını hatırlatmalıdır.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası