Ege Postası
Geri

Akşener'den Yargıtay'ın Can Atalay kararına sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yargıtay’ın, cezaevindeki milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez verdiği ‘hak ihlali’ kararına uymamasına ilişkin; "Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde; Hukuk devleti niteliğini korumak için yetki kullanımı yasak! Ama her türlü krizi çıkartmak serbest! Anayasa Mahkemesi'nin anayasayı uygulatması yasak! Ama Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin anayasayı çiğnemesi serbest! Yargı mensupları için Ak Partiliye dokunmak yasak! Ama iktidarın hedef gösterdiği herkesi tutuklamak serbest! Ezcümle; hukuk yasak, gayrimeşruluk serbest" dedi.
Akşener'den Yargıtay'ın Can Atalay kararına sert tepki
Haberler / Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 00:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili ikinci hak ihlali kararının "hukuki değeri olmadığına ve uyulmamasına" karar verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal medya hesabından bu akşam yayınladığı şu mesajla karara tepki gösterdi:

"İktidarın ülkemizde sebep olduğu anayasal demokrasi yoksunluğu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını reddetmesiyle birlikte bir anayasal devlet krizine dönüşmüştü. Bugün tekraren Anayasa Mahkemesi kararının tanınmamasının ilanıyla görüyoruz ki; bu krizi çözmekle yetkili olan ve çözeceğini beyan eden Sayın Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirmesi bile bir kriz hâline gelmiş... Yani artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde; Hukuk devleti niteliğini korumak için yetki kullanımı yasak! Ama her türlü krizi çıkartmak serbest! Anayasa Mahkemesi'nin anayasayı uygulatması yasak! Ama Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin anayasayı çiğnemesi serbest! Yargı mensupları için Ak Partiliye dokunmak yasak! Ama iktidarın hedef gösterdiği herkesi tutuklamak serbest! Ezcümle; hukuk yasak, gayrimeşruluk serbest!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası