Ege Postası
Geri

Aksünger’den yeni bir ‘sistem’ açıklaması

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, genel merkezde sistemin çalışmadığı yönündeki açıklamalarının yanlış aksettirildiğini, adilsecim.net sisteminin çalışmadığını belirttiğini kaydederek, bu kez genel merkezdeki sistemin tıkır tıkır çalıştığını ancak devreden çıkarıldığını açıkladı. Aksünger’den yeni bir ‘sistem’ açıklaması
Aksünger’den yeni bir ‘sistem’ açıklaması
Haberler / Politika
28 Haziran 2018 Perşembe 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Alman Haber Ajansı Deutsche Welle’de (DW) Gazeteci Nevşin Mengü’ye seçim gecesi CHP’de sistemin çalışmadığı yönünde açıklama yaptığı haberlerinin ardından Egepostası’na ‘Adil Seçim Platformu sistemi çalışmıyormuş. Bizim kurduğumuz sistem çalışıyormuş’ diyen CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, açıklamalarının eksik yansıtıldığını belirtti ve yeni açıklamalarda bulundu.

GENEL MERKEZDEKİ SİSTEMİ DEVRE DIŞI BIRAKTILAR, ESAS MESELE BU

CHP Genel Merkez’deki sistemin çalıştığını ancak ‘devre dışı’ bırakıldığını kaydeden CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, “Oraya açıklama yapmadım zaten. Deutsche Welle’den (DW) almışlar. Orada konuşmalar vardı. Orada ne konuştuysam odur. Bülent Tezcan,  ‘Seçimin hepsini Adil Seçim.net’ten izleyebilirsiniz’ yönünde açıklama yaptı. Oradaki açıklamamda da Adil seçim.net’in çalışmadığını söyledim. Genel merkezdeki sistemi devre dışı bıraktılar zaten. Esas mesele bu” dedi.

GENEL MERKEZDE TIKIR TIKIR ÇALIŞAN BİR SİSTEM VARDI ANCAK…

Genel merkezde daha önce kurdukları sistemin aslında tıkır tıkır çalıştığını vurgulayan CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, genel merkezdeki sisteme hangi mantıkla müdahale yapıldığını bilmediğini, nedeniyle ilgili açıklamanın muhataplarınca yapılması gerektiğini söyledi:

“Genel merkezde tıkır tıkır çalışan bir sistem vardı. Gönüllüler, orada çalışan insanlar, genel merkez çalışanları da bu işi zaten biliyorlardı daha öncesinden de. Çok değerli arkadaşlar vardı. Onlara da büyük haksızlık olmuştur bence. Gayet iyi çalışıyordu. Bunun üzerinden çalışılıp, aynı organizasyonu devam ettirip, diğer partilerle koordinasyonu da aynı şekilde devam ettirebilirdik. Adilseçim.net çalışsaydı herkes oradan takip edecekti zaten. Ancak herkes AA’ya mahkum kaldı. Hangi mantıkla yapıldığını bilemeyeceğim. Onun açıklamasını muhataplarının yapması lazım.”

GENEL MERKEZDEKİ SİSTEMİN ÜZERİNDE OYNANMASAYDI, SAĞLIKLI SONUÇLAR GİRİLEBİLECEKTİ

“Adil seçim.net’ten kimse izleyebildi mi sağlıklı olara? Hayır. Genel merkezdeki sistemi devre dışı bırakınca bir sürü sıkıntılar ortaya çıkmış. Bu hata. Partinin genel merkezindeki bir sistem değil adilseçim.net. Diğer partilerle konsolide edeceklerini düşünerek, parti okulunda kurdular onu” diyen Erdal Aksünger,

“Bülent Tezcan da bütün seçimi adilseçim.net’ten takip edeceğiz dedi. Ancak o sistem çalışmadı. Genel merkezdeki sistemin üzerinde oynanmasaydı oradan çok rahatlıkla, sonuçlar sağlıklı bir şekilde girilebilecekti. Aldığım bilgilere göre, Onursal Adıgüzel onunla ilgili uğraşmış ama sonrasında olmamış herhalde. Arkadaşlar öyle söyledi bana. Adilseçim.net diye bir şey koymanın anlamı yok ki. Daha önce 7 Haziran’da da 1 Kasım’da da diğer partilerle ortak çalışmalar içinde zaten yaptık bunu. Her tarafta duyurmadık bunu ama. Zaten yaptık bunu veri alışverişiyle ilgili. Sorunlu sandıkların olduğu yeri diğer partilerle paslaşmıştık” diye konuştu.

NE DEDİĞİM VE KONUŞTUKLARIM BELLİ

Erdal Aksünger, açıklamasını, “Ben DW’ye açıklama yaptım. Oradan almışlar. Ben orada da adilseçim.net’in çalışmadığını söyledim. Nevşin mengü ile yaptığımız bir program idi. Ne dediğim ve konuştuklarım belli” şeklinde sürdürdü.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası