Ege Postası
Geri

Akün ve Şinasi sahnesinin satışı protesto edildi

Ankara’da Akün ve Şinasi sahnelerinin satışa çıkarılması, Başkent Dayanışması bileşenleri tarafından protesto edildi. Protesto gösterisinin ardından grup, ihalenin yapıldığı binaya girmek istedi. Bir süre bina önünde bekleyen eylemciler,...
Akün ve Şinasi sahnesinin satışı protesto edildi
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara’da Akün ve Şinasi sahnelerinin satışa çıkarılması, Başkent Dayanışması bileşenleri tarafından protesto edildi. Protesto gösterisinin ardından grup, ihalenin yapıldığı binaya girmek istedi. Bir süre bina önünde bekleyen eylemciler, ihalenin iptal olduğunu öğrenince buradan ayrıldı.

Akün Sahnesi önünde biraraya gelen grup, ‘Kente ihanetin ihalesi olmaz’, ‘Şinasi ve Akün sahipsiz değildir’ dövizleri açtı. Grup adına ortak basın açıklamasını tiyatro sanatçısı Erdinç Doğan okudu. Doğan, Ankara’ya kültürden yoksun bir yaşam reva görüldüğünü söyledi. Kültür-sanat mekanlarının ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Doğan, "Şimdi Ankara’nın ve Atatürk Bulvarı’nın en önemli sahneleri olan Akün ve Şinasi sahnelerinin satılması için üçüncü kez ihale yapılıyor. Bu iki sahne 900 koltuğu olan ve DT’nin sahne tekniği, donanımı en iyi olan 3 tiyatrosundan biri." dedi.

Kültür ve sanat mekanlarına sahip çıktıklarını aktaran Doğan, Akün ve Şinasi sahnesinin satılarak ya da yıkılarak yerine AVM veya rezidans yapılmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından grup, ihalenin yapıldığı binaya girmek istedi. Çevik Kuvvet ekipleri, grubun binaya girmesine engel oldu. Gelen bir yetkili katılım olmadığı için ihalenin yapılamayacağını söylemesi üzerine göstericiler buradan ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası