Ege Postası
Geri

Yardım platformu Suriye’ye 64. yardım TIR'ını gönderdi

Şanlıurfa’da faaliyet yürüten İnsani Yardım Platformu, Suriye’ye 64. yardım TIR'ı ile gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri gönderdi. İnsani Yardım Platformu hayırseverlerin desteği ile Suriye’ye yardımlarına devam ediyor. Suriye’ye...
Yardım platformu Suriye’ye 64. yardım TIR'ını gönderdi
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa’da faaliyet yürüten İnsani Yardım Platformu, Suriye’ye 64. yardım TIR'ı ile gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

İnsani Yardım Platformu hayırseverlerin desteği ile Suriye’ye yardımlarına devam ediyor. Suriye’ye yardım ulaştırmak amacıyla 4 ay önce kurulan platform, 4 ayda 64 TIR'lık yardım topladı. Şanlıurfa’da Osman Gerem ve Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç ve Yusuf Mert’in öncülük ettiği, 60 dernek ve STK’nın destek verdiği Suriye’ye Yardım Platformu, 64’üncü yardım TIR’ını Suriye’ye yola çıkardı.

Pratik yiyeceklerin yer aldığı yaklaşık 150 bin lira değerindeki yardım TIR’ı Rakka kentine gönderilirken TIR’a eşlik eden Platform Başkanı Osman Gerem ve Komite Başkanı Yusuf Mert, sınır ötesinde yeni ihtiyaç listesi oluşturmak için Telabyat ilçesinde temaslarda bulundu. İlçenin Türkmen Belediye Başkanı Ömer Dede ile görüşen Platform heyeti, daha sonra 3 bin sığınmacının kaldığı okulları ziyaret ederek ihtiyaç listesi oluşturdu.

SURİYE'DE YOKSULLUK CÜMLELERLE İFADE EDİLEMEYECEK BOYUTTA

Platform Başkanı Osman Gerem, savaş korkusu ile sütü çekilmiş çok sayıda annenin olduğunu belirterek, bebeklerin de Şanlıurfa’dan gelecek yardımı beklediklerini aktardı. Hayırseverleri yardım yapmaya davet eden Gerem, sınır ötesinde yaşanan yoksulluğun cümlelerle ifade edilemeyeceğini belirtti. Gerem, “Bugün özellikle tabak benzeri malzeme gerektirmeden direkt sofraya konulabilecek konserve türü ihtiyaçları karşılamak için geldik. Burada ciddi anlamda gıdaya ihtiyaç var. Yokluk diz boyu. Biz aylardır buraya yardım gönderiyoruz. Yardımlarımız 64 TIR’a ulaştı. Halkın çok ciddi desteği var. Hayırseverlerde daha da fazla destek istiyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası