Ege Postası
Geri

Alaca'da 'Gönül Elçileri' projesinin ilk etkinliği yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında Çorum'un Alaca ilçesinde ilk etkinlik düzenlendi....
Alaca'da 'Gönül Elçileri' projesinin ilk etkinliği yapıldı
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' projesi kapsamında Çorum'un Alaca ilçesinde ilk etkinlik düzenlendi.
    
    Düzenlenen etkinlikle gönül elçileri ekibi, huzur evinde yaşayan yaşlılar ile gaziler ve şehit ailelerinin yakınları ile bir araya geldi.

    Kaymakam Ayhan Yazgan'ın eşi Dilek Yazgan'ın koordinatörlüğünde proje ekibinin organize ettiği çalışmaları neticesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Çorum Atıl Üzelgün Huzurevi, Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi, Çorum ve Alaca Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri, Kıbrıs Muharip Gaziler Derneği üyeleri ilçede ağırlandı.

    Gönül Elçileri Projesi Alaca İlçe Koordinatörü Dilek Yazgan bir konuşma yaparak projenin önemi ve içeriği hakkında bilgi verdi. Dilek Yazgan, insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber'in yolu birlik ve beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve kucaklaşma, özetle hakiki insanlık yolu olduğunu belirtti.

    Yazgan şöyle devam etti: ''Bu kutlu haftaya denk gelen huzur gecemize hepiniz hoş geldiniz. Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin alt basamakları olan Şehit ve Gazi Aileleri ve kaliteli yaşlanma alt basamak projeleri kapsamında bugün Alaca Gönül Elçileri olarak ilk programımızı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. Ve işte gurur tablomuz diyorum. İnanın çok duygulandım böyle bir ortamda olmaktan.'' dedi.

    "YAŞLILARIMIZIN, ÇOCUKLARIMIZIN, KADINLARIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ"

    Çorum Valisi Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy ise yaşlıların çocukların ve kadınların her zaman destekçisi olduklarını aktardı. Çorum halkının projeye çok önem verdiğini belirten Başköy, ''Ben Çorum halkından ne daha gönüllü, ne daha yürekli değilim. Biz uzaya uydu fırlatmıyoruz. Biz sevgiye susamış gönüllere sevgi göndermeyi, başı okşanmamış çocukların başını okşayan bir projenin başındayız. Biz yaşlılarımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın destekçisiyiz. Toplumumuzda nasıl bir sinir vardır ki kadınlarımız öldürülüyor, çocuklarımız cinsel istismara uğruyor. Bir evlilik, bir çocuk eğitimi çok önemlidir. Devletimizin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları bulunmaktadır.'' diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası