Ege Postası
Geri

Alanya'da 35 bin imitasyon gözlük ve saat ele geçirildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde 35 bin civarında imitasyon gözlük ve saat ele geçirildi.Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ilçede sabah saatlerinde 13 ayrı...
Alanya'da 35 bin imitasyon gözlük ve saat ele geçirildi
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Alanya ilçesinde 35 bin civarında imitasyon gözlük ve saat ele geçirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ilçede sabah saatlerinde 13 ayrı işyeri satış noktaları ve depolarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 25 bine yakın saat ve 10 bin adette gözlük olmak üzere toplamda 35 bin civarında imitasyon saat ve gözlük ele geçirildi. Operasyonda 100'e yakın polis görev yaptı. İşyerlerinin sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.


AYDOĞAN: BU İŞE ESNAFTAN DEĞİL, ÜRETİCİDEN BAŞLAMAK LAZIM


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, imitasyon ürünlerin önüne geçilebilmesi için önce bu ürünleri üreten fabrikalara operasyon yapılması gerektiğini belirtti.

ALTSO Başkanı Aydoğan, Türkiye'nin her yerinde imitasyon ürünün bulunduğunu ifade ederek yapılan operasyonların çare olmayacağını söyledi. 'Markayı koruma kanununa' göre yapılan operasyonların her yıl defalarca tekrarlandığına dikkat çeken Aydoğan, 3 dükkanı kapatmakla bu olayların önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

Operasyonlardan önce esnafa süre verilmesi gerektiğini aktaran Aydoğan, "Esnafın dükkanına hemen kilit vurulmasın, kapatılmasın. Kira, personel ve vergi gideri var. Yoksa vatandaş zor duruma düşer. İmitasyon ürünlerin satışının yapılmaması için süre verilsin. Sürekli denetleme ve uyarılar yapılsın. Belirlenecek süre sonrasında imitasyon ürünlerin satışının yapılması halinde esnafa kilit vurulacağı uyarılarının yapılması gerekiyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası