Ege Postası
Geri

Alevi Dedesi Nesimi Aküyüz tartışmalarına son noktayı koydu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın bundan bir süre önce Alevi toplumuyla sorunu varmış gibi gösterilerek yaratılan karalama kampanyasına Alevi Dedesi Nesimi Aküyüz son noktayı koydu.
Alevi Dedesi Nesimi Aküyüz tartışmalarına son noktayı koydu
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Kasım 2013 Perşembe 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hafta sonu Dörtler Derneği’nin düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Burada Alevi Dedesi Nesimi Akyüz hazırlanan aşure için dua seremonisi düzenledi. İki can ellerine aldıkları aşure ile Akyüz’ün karşısında darda durdu. Duanın sona ermesiyle birlikte tekrar söz alan Akyüz bir süre önce Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Alevi toplumuyla sorunu varmış gibi gösterilmesine sitem ederek cemaate seslendi.  Akyüz açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Burada aşure duasında darda duran iki can vardı. Ben size dardasınız demedim. Neden Hasan Karabağ ayağa kalkmadı diye benim olmadığım dönemde halkı başkana karşı kışkırttılar. Hasan Karabağ bize, öğretimize saygı göstermedi gibi kelamları ben Yamanlar Cem evine geldikten sonra duydum. Gerçekten aradaki diyalogu tam olarak bilmiyorum.  Ama şunu biliyorum sevgili canlar Hasan Karabağ bu işi biliyor. Ayağa kalkılmayacağını biliyor. Çünkü aşure duasında iki can meydana gelir. O iki can ayakta darda durur. Duasını alır ve çekilir. Çünkü biz Cem yapmıyoruz” dedi.

“Eğer Cem’imizde Hasan Karabağ yere secdeye gelmiyorsa bize tabi olmuyorsa o zaman yapılması gereken mutlaka yapılır” diyen Karabağ, “Ve yine diyorum o gün yönetimi ve başkanı karşı karşıya getiren o dedeye benim sitemim var. Neden sitemim var. Eğer Hasan Karabağ bize tabi olmuyorsa ya bize tabi olun derim ya da gidin derim. Neden çünkü o sorumluluğu kendi üzerime alırım. Yönetimle Hasan Karabağ’ı cemaati karşı karşıya getirmem. O sorumluluk benim şahsıma aittir. Çünkü sen orda Dede makamındasın. İmam Hüseyin’in makamındasın. İmam Hüseyin’in makamında olman gerektiği yeri mutlaka bilmelisin. Onun için biz aşurelerimizde hiçbir zaman pir makamında olan canlarımızın eğer kalkıyorlarsa da mutlaka bilgileri yoktur. Mutlaka o meydana gelen canlar elinde aşuresiyle dara duru. Duasını alır, geri çekilir. Aşuresini de geri götürüp kazanına koyar. Yeniden tüm canlara dağıtır. Burada Başkanımızın kesinlikle eksikliği noksanlığı yok. Kalkılmayacağını biliyor. Onun için burada eksiklik noksanlık ne oradaki yönetimin,  ne oradaki toplumun ne de Hasan Karabağ başkanındır. Sadece dedemizin eksiklik noksanlığı diyorum ben. Çünkü ya hükmedeceksin ya bırakacaksın. 2 kere 2 dört eder. Yolumuzu edebimizi, erkanımızı bilmek gerekir. Bu yolun makamını bilmek gerekir. Eğer bu yola ikrar vermişsek öyle ben Ahmet Mehmet dedenin torunuyum ben dedeyim deme şansınız yok. Bu yola girmenin de kaydı-kuydu var” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası