Ege Postası
Geri

Ali Babacan'dan TÜİK Başkanı'na istifa çağrısı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TÜİK'in enflasyon sepeti tartışmalarına değinerek, kurumun bozuk terazisinin tamir edilmesi gerektiğini belirterek, "TÜİK güvenilirliğini kaybetmiş bir kurumdur. Bu yönetimle TÜİK güven sağlayamaz. Daha düne kadar açıklanan rakamları TÜİK birdenbire karar alıyor. Böyle bir keyfilik olmaz" dedi.
Ali Babacan'dan TÜİK Başkanı'na istifa çağrısı
Haberler / Politika
13 Temmuz 2024 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), en son Nisan 2022’de açıkladığı TÜFE kapsamındaki madde fiyatları geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK'in güvenilirliğine ilişkin eleştirilerde bulundu.

TÜİK'in hesaplamalarını ve yönetimini eleştiren Babacan, başkanlık sistemine geçildiğinden bu yana TÜİK'in güvenilirliğini kaybeden bir kurum olduğunu söyledi.

"Güven olmayınca ekonomi olmaz"

TÜİK yönetimi derhal değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Babacan, şu şekilde konuştu: "Bu yönetimle TÜİK güven sağlayamaz. Aynı zamanda TÜİK mutlaka şeffaf bir kurum olmalıdır. Daha düne kadar açıklanan rakamları TÜİK birdenbire karar alıyor. Ben artık açıklamıyorum diyor. Böyle bir keyfilik olmaz, kabul edilemez. Şeffaflıkla ancak güven sağlanır. Güven olmayınca da ekonomi olmaz. Güven olmayınca ekonomi de başarılı sağlanmaz. Çünkü doğru hesaptan kaçmaz. Eğer doğruysan hesap vermekten şeffaftan kaçmamalısın.

Yine bir başka önemli konu, TÜİK'in mutlaka bir dış denetim sürecine tabi olmasıdır. Güven sağlamak istiyorsanız, TÜİK'e herkes güvensin istiyorsanız, bu dış denetim süreci de mutlaka çalıştırılmalıdır. Aksi halde olanları görüyoruz."

Karar gazetesine konuşan Babacan, şeffaflık sorunun TÜİK ile bitmediğine işaret eterek, "Merkez Bankası'nın rezervi arttı diyorlar değil mi? Peki bu rezerv artışı için Merkez Bankası ne zaman, ne kadarlık döviz aldı bunu açıklıyorlar mı? Doğru hesaptan kaçmaz. Döviz alıyorsan, döviz satıyorsan bunu daha önceki yıllarca nasıl yapıldıysa yine şeffaf yap, açık yap" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası