Ege Postası
Geri

Vali Elban, '15 Temmuz' konulu sergi açılışında konuştu

İzmir Valiliği tarafından Anadolu Ajansı 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi arşivinden seçilen fotoğraflarla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu sergi açıldı. Serginin açılışında konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, 'Hain girişimlere karşı özellikle genç nesillerimizin daha uyumlu olmasını sağlamak üzere o dönemde yaşanan ve hafızalardan silinmesini istemediğimiz bir kısım kareleri tekrar milletimizin anlayışını sunmak için sergiyi hazırladık' dedi.
Vali Elban, '15 Temmuz' konulu sergi açılışında konuştu
Haberler / Politika
12 Temmuz 2024 Cuma 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Valiliği tarafından Anadolu Ajansı 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi arşivinden seçilen fotoğraflarla Gaziemir Optimum AVM'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu sergi açıldı. Sergiye İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, İzmir Vali Yardımcısı Adem Arslan, İzmir Vali Yardımcısı Kamil Köten, Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz katıldı.

38 fotoğrafın bulunduğu sergide darbe girişiminin 8'inci yılı İzmirlilere bir kez daha anımsatıldı. Sergide konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümüne girmek üzereyiz. 8 yıl önce millet olarak tarihimizde emsaline az rastlanan çok büyük bir hainlik yaşandı. İnsanlığımızın canına kasteden, vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, devletimizin varlığına kasteden, FETÖ hain örgütü tarafından sinsice 15 Temmuz gecesi büyük bir kalkışmada bulunuldu. Ancak Cumhurbaşkanımızın kararlı iradesi milletimizin feraseti ve kahramanlığı sayesinde çok kısa bir süre içerisinde, 16 Temmuz sabahı olmadan bu yapılan hain kalkışma başarıyla püskürtüldü" dedi.

'HAFIZALARDAN SİLİNMEMESİ İÇİN SERGİYİ HAZIRLADIK'

Sergiye ilişkin bilgi veren Vali Elban şu sözlerle yer verdi: “Bu sürede kalkışmada bulunanlar, bu milletin parasıyla alınmış olan tank, F-16, ve tüm ağır silahları sivil ve masum olan milletimizin üzerine yağdırmaktan bir beis görmediler. Elinde en ufak bir silahı ya da sopası olmayan, sadece yüreğinde imanı ve vatan sevgisi olan milletimiz bu kalkışmayı durdurken 253 şehit verdi ve 2 binin üzerinde gazimiz oldu. Dolayısıyla 253 şehidimizi ve gazilerimizin hatırasını yaşatmak, hain girişimlere karşı özellikle genç nesillerimizin daha uyumlu olmasını sağlamak üzere o dönemde yaşanan ve hafızalardan silinmesini istemediğimiz bir kısım kareleri tekrar milletimizin anlayışını sunmak için sergiyi hazırladık. Anadolu Ajansımız tarafından o gün resimleştirilen çok özel kareler var. Ancak alan sınırlı olduğu için bir kısım fotoğraf üzerinde karar verip sergiye koymak durumunda kaldık. İnşallah milletimiz bir daha böyle bir hain kalkışmayla karşılaşmaz. Milletimiz bir daha vatanın birliği, bütünlüğü, devletin bekası ile bir sıkıntıyla karşılaşmaz diye temenni ediyorum."

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesen Vali Elban ve beraberindekilerle sergiyi gezdi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası