Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Fidan'a Esad ile görüşme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Suriye ile normalleşme gündemi kapsamında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme talimatı verdiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Fidan'a Esad ile görüşme talimatı verdi
Haberler / Politika
12 Temmuz 2024 Cuma 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi için temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Filistin topraklarında barış sağlanana kadar Türkiye'nin İsrail ile NATO arasında iş birliği yapılmasına yönelik girişimlerini onaylamayacağını söyledi.

Erdoğan, "İttifakımızın temel değerlerini ayaklar altına alan İsrail yönetiminin, NATO ile ortaklık ilişkisini sürdürmesi mümkün değildir. Filistin topraklarında kapsamlı ve sürdürülebilir barış tesis edilene kadar İsrail ile NATO nezdinde işbirliği yapılması yönündeki girişimler, Türkiye tarafından onaylanmayacaktır" dedi.

Erdoğan, Ankara'nın ateşkesin ilanı ve kalıcı barışın temini için garantörlük dahil her türlü inisiyatifi almaya hazır olduğunu ifade etti.

"Hedefimiz Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olmak"

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne Türkiye'nin katılım sürecine ilişkin soruya, "Gözlemci üye olarak değil, bizim hedefimiz orada daimi üye olmaktır. Bunu gerek sayın Putin'le gerek Şi Jinping ile ayrı ayrı görüştüm. Ayrıca Kazakistan başkanı ile görüştüm ve bütün daimi üyelerden bu konuda destek istedim" cevabını verdi.

Son dönemde gündeme gelen Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme adımları ile ilgili de konuşan Erdoğan, ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Suriye ile ilişkileri düzeltmek üzere Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme talimatı verdiğini söyledi.

F-16 sorunu 3-4 haftaya bitecek

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Erdoğan, "Türkiye'ye F-16 satışı ile ilgili Biden'la konuştum. Bana 3-4 haftaya bu sorunun çözüleceğini söyledi" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefiklerinden terörle mücadelede birlik olmasını beklediğini söyledi. Erdoğan, "Bazı müttefiklerimizin özellikle terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG ile kurdukları çarpık ilişkiyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası