Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den 'Tanju Özcan' açıklaması: Meseleyi değerlendireceğiz

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Tanrı mısın, tarikat lideri mi?" ifadeleri tepkilere neden olmuştu. Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan da Özcan'a yanıt gelmişti. Ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP'li Yücel'den 'Tanju Özcan' açıklaması: Meseleyi değerlendireceğiz
Haberler / Politika
11 Temmuz 2024 Perşembe 23:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "50 sadık milletvekilim var" sözlerini söylediğini ileri sürerek Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti.

Özcan Kılıçdaroğlu'na, "Hatırlatmak için söylüyorum..Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" demişti.

Kılıçdaroğlu da Özcan'ın bu söylemine sert tepki göstererek, "Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum… Yazık sana, sana verdiğim emeklere…” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'den konuya ilişkin açıklama ise Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi.

"KİM OLURSA OLSUN"

X hesabından açıklama yapan Yücel şu ifadeleri kullandı:

"Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşan kırıcı ve rencide edici ifadeler kullanmasına üzülerek tanıklık ettik. 

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet değerlerine, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven kişilerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de, kişilere değil başta Anayasamıza, milletimize, partimizin savunduğu fikirlere ve değerlere bağlıdır.  

Eleştiri ve saygı sınırları içerisinde kalmak kaydıyla her düşünce özgürce ifade edilebilir. Ancak kim olursa olsun, görevi ve konumu ne olursa olsun CHP eski Genel Başkanı hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. 

Sayın Kılıçdaroğlu kendisine mal edilen ve kamuoyunda tepki çeken ifadeleri tekzip etmiştir. Buna rağmen, konuyu köpürtmeye yönelik açıklamaları iyi niyetli görmüyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası