Ege Postası
Geri

İktidar temsilcisine göre, kadınların tek soyadı kullanması Türk kültürüne uygun değilmiş

Yerlikaya, önceki gün TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun toplantısına konuk oldu. Milletvekillerinin kadın cinayetleri ve kadına şiddetle ilgili eleştirilerini dinledi ve sorularını aldı.
İktidar temsilcisine göre, kadınların tek soyadı kullanması Türk kültürüne uygun değilmiş
Haberler / Politika
12 Temmuz 2024 Cuma 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, önceki gün TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun (KEFEK) Meclis’teki toplantısına konuk olarak kadın cinayetleri ve kadına şiddetle ilgili milletvekillerinin eleştirilerini dinledi ve sorularını aldı. CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent “Bu kadar çalışmaya rağmen sizce kadın cinayetleri neden artıyor, neden engelleyemiyoruz?” derken komisyonun CHP’li başkanvekili Gamze Taşcıer de “Kadın cinayetlerinde en çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi ruhsatsız silahlar ya da ruhsatlı silahlar. Yani en çok ölüm sebebi silahlı ölüm. Türkiye’de kolluk ve asker güçleri dahil ve hariç ruhsatlı silah sayısı nedir? Bir diğer konu da koruma kararı varken öldürülen kadınlarla ilgili bir istatistik elinizde var mıdır? Bize de başvuran birçok kadın var. Bir kadın şiddete maruz kalıyor, kolluk güçlerine gidiyor, ya ilgilenilmiyor ya baştan savuluyor. Bu konuda şikâyet edebilecekleri bir merci, mekanizma var mıdır” sorularını yöneltti. 

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever hükümlü kişilerin cezaevinden çıkıp nasıl kadınları öldürebildiğini sorarken CHP Osmaniye Milletvekili Aysu Kaya da deprem bölgesine dikkat çekerek “Konteyner kentler de içler acısı. Kadınlar dayağı yiyor, susuyor. Deprem sonrası kadına, çocuğa yönelik şiddeti önleme noktasında neler yaptınız?” dedi. Yerlikaya, soruları not aldığını ve sonra yanıtlayacağını söyledi. (CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası