Ege Postası
Geri

Alman genç kız Edremit'te Müslüman oldu

Almanya’da okulda tanıştığı Türk arkadaşı sayesinde İslam'ı araştıran Alman genç kız, Balıkesir'in Edremit ilçesi müftülüğünde Müslüman oldu. Almanya'da yaşayan 27 yaşındaki Tanja Klaw, Edremit Müftülüğü'nde gerçekleştirilen...
Alman genç kız Edremit'te Müslüman oldu
Haberler / Güncel
20 Ağustos 2013 Salı 03:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da okulda tanıştığı Türk arkadaşı sayesinde İslam'ı araştıran Alman genç kız, Balıkesir'in Edremit ilçesi müftülüğünde Müslüman oldu.

Almanya'da yaşayan 27 yaşındaki Tanja Klaw, Edremit Müftülüğü'nde gerçekleştirilen törende Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Okul arkadaşı Faruk Yalçın’la tanıştıktan sonra İslam dinini araştırdığını ve kalbinin huzur bulduğunu belirten Tanja Klaw, Müslüman olduktan sonra da Aleyna ismini aldı. Aleyna, "Kendi rızamla Müslüman olmaya karar verdim. Elimden geldiğince İslam dininin gereklerini yerine getirmeye çalışacağım. Müslüman olduğum için mutluyum" dedi.

Edremit İlçe Müftülüğü'ne vekaleten bakan Burhaniye Müftüsü Oğuz Metin, Tanya Klaw'a Türk arkadaşı Faruk Yalçın aracılığı ile dini bilgiler verdi. Daha sonra Kur’anı Kerim, Türkçe İlmihal ve İhtida Belgesi'ni takdim etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası