Ege Postası
Geri

Alman işsizler fakir ama gururlu

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, ülkede her üç işsizden biri işsizlik maaşı Hartz IV'e başvurmamayı tercih ediyor. Alman İstihdam Piyasası ve Meslek Araştırma Enstitüsü'nün (IAB) yaptığı son araştırmaya göre ülkede 3,1...
Alman işsizler fakir ama gururlu
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2013 Pazartesi 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, ülkede her üç işsizden biri işsizlik maaşı Hartz IV'e başvurmamayı tercih ediyor.

Alman İstihdam Piyasası ve Meslek Araştırma Enstitüsü'nün (IAB) yaptığı son araştırmaya göre ülkede 3,1 ila 4,9 milyon arasında gizli fakirlik mağduru insanın yaşıyor. Kuruluşun yayınladığı raporda, maddi durumu zayıf olan çok sayıda insanın HartzIV'e başvurmaktansa sefalet çekmeyi tercih ettiği; gizli fakirliğin sebebinin de bu olduğunu bildirdi.

Yapılan araştırmaya göre Hartz IV almaya hakkı olup da başvurmayanların oranı yüzde 34 ila yüzde 44 arasında değişiyor. Sol Parti (Die Linke) Eşbaşkanı Katja Kipping'e göre devlet desteğinden faydalanmamanın sebebi insanların iş bulma kurumlarında (Jobcenter) onur kırıcı prosedürlere maruz kalması. Ayrımcılık korkusuyla talep edilmeyen yardımlardan devletin yılda en az 20 milyar Euro tasarruf ettiğini belirten Kipping, Hartz IV ödemenin yerine temel ihtiyaçları herhangi bir önleme başvurmadan karşılayacak sosyal yardım istiyor.

Alman Sendika Federasyonu'nun (DGB) açıklamasına göre Bavyera eyaletinde her altı işsizden biri direkt Hartz IV almaya mecbur kalıyor. Özellikle geçici işçileri etkileyen bu durumun nedeni ise ya işçilerin uzun vadeli meslek sahibi olmadıkları için İşsizlik Parası alma haklarının olmaması ya da çalıştığı dönemde yeterince maaş alamaması.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası