Ege Postası
Geri

Almanya, İsviçre ile yeni vergi anlaşması pazarlığı yapacak

Münih Futbol Takımı Başkanı Uli Hoeneß’in İsviçre bankalarında vergiden kaçırdığı gelirinin ortaya çıkması Almanya ile İsviçre arasındaki vergi anlaşması tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. İsviçre Dışişleri Bakanı Didier...
Almanya, İsviçre ile yeni vergi anlaşması pazarlığı yapacak
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Münih Futbol Takımı Başkanı Uli Hoeneß’in İsviçre bankalarında vergiden kaçırdığı gelirinin ortaya çıkması Almanya ile İsviçre arasındaki vergi anlaşması tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter’in "Almanya, bizimle konuşmayı isterse buna açığız. Olası bir vergi anlaşması çözümü kolaylaştıracaktır." açıklaması Almanya ile İsviçre arasında vergi anlaşması pazarlığının yapılacağı iddialarını güçlendirdi. Hıristiyan Demokrat (CDU) ve Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacılar, İsviçre Dışişleri Bakanı Burkhalter’in açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans, Hoeneß skandalı ve vergi CD’leri tartışmasının İsviçre üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederek, “İsviçre’de Almanya ile vergi anlaşması imzalanmasına ilgi büyük.” dedi. Vergi kaçıranları seçim malzemesi yapacak olan SPD, İsviçre’nin anlaşmaya yaklaşımını kendi başarısı olarak görüyor.

Hükümetin hazırladığı vergi yasasına göre, vergi kaçıran kişi kendisini ihbar ettiği zaman ismi gizli kalıp cezasını ödeyecekti. Bayern Münih’in Başkanı Hoeneß de bu hakkı gözeterek kendisini ihbar etmiş, hükümetin çıkardığı yasa SPD ve Yeşiller’in üstün olduğu Eyalet Temsilciler Meclisi’ne takılınca yasa yürürlüğe girememişti.

Hükümetin çıkardığı yasanın yürürlüğe girmesi halinde yaklaşık 10 milyar Euro'luk bir gelirin olacağı kaydediliyordu. CDU’nun aksine SPD ise 1,6 milyar Euro gelir olacağını iddia etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası