Ege Postası
Geri

Alman parlamenterler NSU duruşmasında naklen yayını sakıncalı buldu

Almanya'nın Münih şehrinde görülecek NSU cinayetleri duruşmalarının başka salonda naklen yayınlanması talebinin yasaya aykırı olduğu yönünde görüş belirtti.NSU Davası’na medyanın yoğun ilgisine Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nin...
Alman parlamenterler NSU duruşmasında naklen yayını sakıncalı buldu
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Münih şehrinde görülecek NSU cinayetleri duruşmalarının başka salonda naklen yayınlanması talebinin yasaya aykırı olduğu yönünde görüş belirtti.

NSU Davası’na medyanın yoğun ilgisine Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nin duruşma salonları karşılık veremeyince başka bir duruşma salonuna naklen yayınlanması gündeme gelmişti. Federal Anayasa Mahkemesi, konuyla ilgili başvuruyu geri çevirmişti. Federal Meclis’in hukukçular heyeti de NSU davasının duruşma salonundan başka bir salona naklen yayın yapılmasının mevcut yasalara göre mümkün olmadığı kanaatine vardı. Meclisin Akademik Hizmetler bölümünün hazırladığı raporda ‘dava müdahillerin insani onurunun korunması’ ilkesini buna gerekçe gösterdi.

Federal Hükümet tarafından NSU kurbanları ile ilgilenmek için görevlendirilen Ombusman Barbara John ise siyasetin duruşmaların naklen yayını konusu ile daha fazla meşgul olmalarını talep etti. Berlin’in Tagesspiegel gazetesine çıklamada bulunan John, “Yasama dava başlamadan önce bu konuya niye açıklık getirmedi, anlayamıyorum.” dedi.

NSU davasını takip edecek gazetecilere ayrılan 50 yer için çekiliş usulüne başvuran Münih OLG, yaptıkları hatayı kabul ederek bir kişilik yerin çekilişini bu haftanın sonuna kadar yapacaklarını duyurdu. Çekilişte ismi çıkmayan Welt, Zeit ve FrankfurterAllgemeine gazeteleri ise Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayacaklarını duyurdu. Bir serbest gazetecinin başvurusu kabul görür ve akreditasyon işlemleri yeniden yapılmak zorunda kalmazsa NSU Davası 6 Mayıs’ta görülmeye başlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası