Ege Postası
Geri

Ribnovo'da hatim töreni sonrası öğrencilerden "Kevser havuzunda buluşalım" duası

Bulgaristan'ın güneybatısındaki Gotse Delçev iline bağlı Ribnovo köyünde hatim töreni sonrası çocuklar piknikte buluştu. Kur'an-ı Kerim'i başarıyla hatmeden 25 kız öğrenci, camide düzenlenen hatim töreninde ilahiler okudu. Program...
Ribnovo'da hatim töreni sonrası öğrencilerden
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan'ın güneybatısındaki Gotse Delçev iline bağlı Ribnovo köyünde hatim töreni sonrası çocuklar piknikte buluştu. Kur'an-ı Kerim'i başarıyla hatmeden 25 kız öğrenci, camide düzenlenen hatim töreninde ilahiler okudu. Program sonrası köy yakınlarındaki alanda piknik yapan 9 ila 18 yaş arası öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Irmak etrafında topnan öğrenciler, "Burada olduğu gibi Allah bizi cennette de Kevser havzuunda bir araya getirsin" duasını yaptı. Cihan'a konuşan Kur'an kursu hocası Fatme Köybaşieva, köyde 8. sınıfa kadar olan kız öğrencilerin yüzde 95'inin Kur'an-ı Kerim'i okuyabildiğini, erkek öğrenciler arasında ise bu oranın daha düşük olduğunu aktardı.

3 bin nüfuslu olan Ribnovo'da birkaç Kur'an kursu olduğuna değinen Köybaşieva, kendi yönettiği kursta bir ay önce yaklaşık 14 erkek öğrencinin de hatim yaptığını söyledi. 2006 yılından beri hocalık yapan Köybaşieva, "Yılda 80-100 öğrenci Kur'an Kursu'muzu ziyaret ediyor. Bazıları hatim ettikten sonra bile kursu bırakmıyor. Hatta bu işe başladığımdan beri devamlı gelenler var. Bu da beni çok mutlu ediyor." dedi.

Yerel kıyafetlerle dikkat çeken Ribnovo, bu vesileyle de yurt içinden ve ülke dışından birçok turist çekiyor. Özellikle düğünleriyle meşhur olan köyde, kadınlar arasında her sosyal kesim için ayrı giyinm tarzı bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası