Ege Postası
Geri

Başbakan Erdoğan: Sinop'taki nükleer santrali Japonya yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinop'a yapılacak ikinci nükleer tesisin Japonya tarafından yapılacağını teyit etti. Erdoğan, 3. nükleer santral için yer belirleme çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek Japonya ile çalışmaya açık...
Başbakan Erdoğan: Sinop'taki nükleer santrali Japonya yapacak
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinop'a yapılacak ikinci nükleer tesisin Japonya tarafından yapılacağını teyit etti. Erdoğan, 3. nükleer santral için yer belirleme çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek Japonya ile çalışmaya açık olduklarını vurguladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Japonya'nın 3 milyon tirajlı ekonomi gazetesi Nikkei'ye röportaj verdi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Ankara ziyareti öncesine denk gelen röportajda Başbakan Erdoğan, Tokyo'ya ortak çalışabilecekleri mesajını verdi. Erdoğan, Sinop'ta inşa edilecek ikinci nükleer santralin Japonya tarafından yapılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Japonya’nın nükleer santral teknolojisi ile ilgili olarak, “Japonya depremle ilgili tecrübe ve know how’a sahip.” değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca Erdoğan, üçüncü nükleer santral için yer belirleme çalışmalarının ise sürdüğüne dikkat çekti. Erdoğan, "İnşaatın yapılacağı yerin seçimi noktasında çalışmalar devam ediyor. Japonya ile çalışmaya açığız.” diye konuştu. Fukuşima Nükleer Santrali'nde meydana gelen kaza ile ilgili olarak da “Japonya buradan gerekli dersleri çıkarttı.” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar, tamamlanması planlanan hızlı tren ağı, kanal, yeni havalimanı gibi dev projelerde Japon şirketlerinin aktif katılımına yönelik beklentisini dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan, "Japonya ile yapabileceğimiz çok şeyler var. Ekonomi ve sanayi alanında işbirliğimizi daha da derinleştirmek istiyoruz." yorumunda bulundu. Türkiye'de yapılacak büyük ölçekli yatırımlara dikkat çeken Erdoğan, "Japonya, Türk şirketleri ile beraber havalimanı ve kanal projelerine katılsın isteriz. Hızlı tren ağı oluşturulmasına yönelik altyapı yatırım planımız da var." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Nikkei gazetesine verdiği röportaj sırasında bir soru üzerine Suriye'deki gelişmeleri de değerlendirdi. Kimyasal silah kullanıldığına yönelik gelişmeleri ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde gündeme getireceğini belirten Erdoğan, "Bunu Esed rejiminin kullandığı açık. Muhalefet karada üstün fakat rejim, kimyasal silah, savaş uçakları ve helikopterler kullanıyor. Rejimin muhalefetten tek önde olduğu alan hava üstünlüğü. Rejim artık son demlerinde. Fakat rejimin ne zaman yıkılacağını bilemeyiz. Bu aniden oluşacak bir durum olur. Uluslararası toplum geçiş sürecini mümkün mertebe hızlandırmak durumundadır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası