Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Çözüm sürecinin faturası Türkiye’ye ağır bir şekilde geri dönecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle bu konu uluslararası egemenlik alanına giriyor. Hükümet tarafından yapılanlar yanlış. Göreceksiniz...
Kılıçdaroğlu: Çözüm sürecinin faturası Türkiye’ye ağır bir şekilde geri dönecek
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 05:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle bu konu uluslararası egemenlik alanına giriyor. Hükümet tarafından yapılanlar yanlış. Göreceksiniz bunun faturası Türkiye’ye çok daha ağır bir şekilde geri dönecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, KKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan Genç Bakış programına katıldı. Gündeme ilişkin konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, barış süreci ile ilgili açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, kendi ülkemizde toprak bütünlüğünü ve üniter devlet yapısını koruyarak barışı ve huzurun yakalanması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin barış süreci ile ilgili olarak kendilerini bilgilendirmemekten dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, hükümetin yaptığı politikaların doğru olmadığını savundu. PKK olayının sıradan bir olay olmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu ve diğer egemen güçlerin derinlik alanında olduğu için konunun son derece hassas olduğunu anlattı. AK Parti’nin daha dikkatli ve tutarlı bir politika izlemesinden yana olduklarını aktaran CHP Genel Başkanı, çözüm sürecinin faturasının Türkiye’ye ağır bir şekilde geri döneceğini iddia etti.

Süreç hakkında yeterince bilgilendirilmediklerinden yakınan Kılıçdaroğlu, “Bilmediğimiz sürece nasıl müdahil olacağız. Bir siyasi partinin sürece dahil olması nerede olur. Parlamentoda olur. AKP parlamentoya ne getird? Neyi getird? Yasa mı geld? Hiçbir şey yok. Bu sürece nasıl dahil olacağız. Biz ülkenin bu temel sorununun çözümü için toplumsal uzlaşmayı ilk söyleyen partiyiz“ şeklinde konuştu.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın kapılarımızı çalıp destek isterse, ülkemin çıkarlarına olursa destek veririm” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Egemen güçlerin çıkarlarına ise destek vermeyiz. Bu kadar açık bu kadar net konuşuyoruz. “dedi.

“ERDOĞAN’IN TÜM HAYALİ BEN NASIL BAŞKAN OLABİLİRİM ÜZERİNE”

Başbakan Erdoğan’ın bir başkanlık beklentisi içerisinde olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bütün hayalinin “ben nasıl başkan olabilirim'” üzerine kurulu olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın anlayışı, ben başkan olayım da ülke ne olursa olsun. Biz de bunu kabul etmiyoruz. Eğer bu süreci tıkamaksa bunu açıkça söylüyorum. Bunu kabul etmiyoruz. Çünkü başkanlık sistemi Türkiye’yi diktatörlük rejimine götürür“ diye konuştu.

KAMER GENÇ OLAYI

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışmaları ile ilgili olarak da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Kamer Genç’i savundu.

Kamer Genç’in söylemek istediklerine açıklık getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kamer Genç şunu söylemiştir; Çanakkale, dolayısıyla sayın bakan bir kitap hazırlamış, kitabın hiçbir yerinde Mustafa Kemal Atatürk’ten söz edilmiyor. Bunu eleştiriyor. Çanakkale’de bedel ödeyen binlerce insanımız var. Onları komuta eden kumandanlardan birisi de Atatürk’tür. Neden onun ismi burada yer almıyo? Ve şu eleştiriyi yapıyor; Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı diyerek çok evlilikten söz ederek, sayın bakana siz de belki başka birisinin eşi olabilirdiniz diye bir eleştiri getirmiştir.”

Bunun üzerine, Parlamento’nun Kamer Genç’e kınama cezası verdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Kamer Genç’in annesine ve eşine küfredilmesi halinde o tutanakların TBMM’deki internet sitesinden kaldırıldığını kaydetti. Buna karşın Bülent Arınç’ın da TBMM’de kürsüye çıkarak bir kadın milletvekiline ağza alınmayacak cümlelerle eleştiri getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu konuda Arınç’a neden bir eleştiri gelmediğini anlayamadığını dile getirdi.

“MARAŞ’I AÇMALIYIZ”

Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Türk tarafı ile Rum tarafı arasında sürekli tartışma konusu olan Maraş bölgesinin açılması gerektiğini söyledi. “Maraş’ı almışsınız, bedelini ödemişsiniz şehitler vermişsiniz. Orada tutuyorsunuz” diyen CHP Genel Başkanı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Pazarlık sırasında ben burayı vereceğim diye. Görüşmeler yıllardır devam ediyor ancak sorun çözülmüyor. Maraş’ın tümü açılmalı. Özellikle üniversiteler açılmalı. Orada çok güzel binalar var. Öğrenci yurtları yapılmalıdır. Maraş bölgesinde çok sayıda yurt yapılabilir ve öğrencilerin yurt sorunu çözülebilir. Üniversite kampus alanına dönüştürülebilir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası