Ege Postası
Geri

Türkçe Olimpiyatları'nın Fransız öğrencisi Türkiye sevgisini notalara döktü

Fransa'nın Lyon şehrinde gerçekleştirilen Fransız-Türk Dil ve Kültür Festivali'nin galasında İmane Ould Cheik'in kendi yazdığı ve Türkiye'yi konu alan "Hafızamda" (Dans ma memoire) parçasını seslendirmesi büyük beğeni topladı.9....
Türkçe Olimpiyatları'nın Fransız öğrencisi Türkiye sevgisini notalara döktü
Haberler / Dünya
2 Mayıs 2013 Perşembe 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'nın Lyon şehrinde gerçekleştirilen Fransız-Türk Dil ve Kültür Festivali'nin galasında İmane Ould Cheik'in kendi yazdığı ve Türkiye'yi konu alan "Hafızamda" (Dans ma memoire) parçasını seslendirmesi büyük beğeni topladı.

9. Türkçe Olimpiyatları'nda Fransa'yı temsil eden İmane Ould Cheik, olimpiyatlar sırasında yaşadığı anıları konu alan parçasını Türkçe ve Fransızca olarak seslendirdi.

İlk kez piyano hocasının vesilesiyle tanıştığı Etude Plus Eğitim Merkezi yetkilileri sayesinde Türkiye'yi tanıma fırsatı bulduğunu belirten İmane Ould Cheik, "Türkiye'nin yeri benim için apayrı. Türkiye'yi çok seviyorum. Türkçe Olimpiyatları için gittiğim Türkiye'de birçok dostluk edindim. Birçok heyecan ve mutluluk yaşadım. Hayalde gibiydim.'' vurgusunda bulundu. 2011 yılından beri Türkçe öğrendiğini de belirten İmane, Türkiye'deki anılarını hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

"Hafızamda'' parçası ile ilgili de Ould Cheik, ''Türkiye'de olimpiyatlar sırasında Arnavutluk'tan gelen Silvi Domnori ile tanışmıştım. Dostluğumuz olimpiyatlar sonrasında da devam etti. Silvi bana doğum günüm için şiir yazmıştı. Bende onu şarkıya çevirdim. Bu parça benim Türkiye'de yaşadıklarım, Türkiye'de edindiğim dostluklar için bir teşekkür mahiyetinde.'' ifadelerini kullandı. İmane Ould Cheik, Türkiye'de yaşadıklarını da hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Fransız öğrenci, Türkiye'deki anılarını konu alan parçasında ''Bütün resimler canlanıyor. Bütün notalar renkleriyle buluşuyor. Yaşananlar bizim hatıralar. Seni seviyorum Türkiye. Bütün kalbimle seni seviyorum Türkiye.'' sözlerine yer verdi.

İmane'ın Türkçe Olimpiyatları ile tanışmasını sağlayan Fatma Kahriman da ''2011'de yarışmacı olarak gitti. Geçen sene de turneciydi. Bu sene yine Türkiye'ye gitmek olimpiyatlarda bulunmak istiyor." diye konuştu.

Kahriman, Lyon Etude Plus Eğitim Merkezi öğrencisi olan İmane Ould Cheik'in etrafındaki öğrencileri de Türkçe olimpiyatlarına katılmaya teşvik ettiğini belirterek, İmane'ın vesile olduğu Laura Faller 2012 Türkçe Olimpiyatları'nda Avrupa ikincisi, Solene Beguin ise bu yıl Fransa birincisi oldu.'' dedi.

İmane Ould Cheik, 2011 yılında Fransa'yı temsilen katıldığı 9. Türkçe Olimpiyatları'nda ''Bekle'' şarkısı ile altın madalya elde etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası