Ege Postası
Geri

Almanya'da Euro Hawk tartışması büyüyor

Almanya'da Yeşiller'den ve Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) bazı milletvekilleri, başarısızlıkla sonuçlanan insansız hava aracı projesi Euro Hawk'un sebep olduğu maliyetinin devlete, dolayısıyla vergi ödeyenlere kalmamasını istedi. Hükümet...
Almanya'da Euro Hawk tartışması büyüyor
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Yeşiller'den ve Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) bazı milletvekilleri, başarısızlıkla sonuçlanan insansız hava aracı projesi Euro Hawk'un sebep olduğu maliyetinin devlete, dolayısıyla vergi ödeyenlere kalmamasını istedi. Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti'nin (FDP) bütçe politikaları uzmanı milletvekili Jürgen Koppelin, "Parasını ödediğimiz halde uçağın yapılmaması kabul edilemez." dedi.

SPD ve Yeşiller partilerinden milletvekilleri de benzer şekillerde konuştu. Milletvekilleri, üretici firmaların tazminat ödemesini talep etti. Yeşiller Partisi'nden Omid Nouripur, faturanın vergi ödeyen vatandaşlara çıkarılmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylerken, SPDden Rainer Arnold üretici firmaların söz konusu fiyaskoda sorumluluğu üstlenmesini istedi. Her iki politikacı da yapılan sözleşmelerde söz konusu aracın Almanya üzerinde kullanımı için izin alınması konusunda EADS ve Northrop Grumman firmalarının sorumlu tutulduğunu belirtiyor.

Euro Hawk isimli insansız hava aracının Almanya üzerinde kullanımı için izin çıkmayacağı anlaşılınca Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere tarafından durdurulmuştu. Proje için 500 ile 600 milyon arasında harcama yapıldığına yönelik bilgiler kamuoyuna sızmıştı. Muhalefet partileri, Savunma Bakanı Thomas de Maiziere‘i konu ile ilgili geç karar vermek ve projeyi durdurma konusunda zaman kaybetmekle suçluyor. Bakan de Maiziere, önümüzdeki çarşamba günü Federal Meclis‘in savunma ve bütçe komisyonunda bilgi verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası