Ege Postası
Geri

Almanya'da 'akademisyen çılgınlığı' endişelendirdi

Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) filozof Julian Nida-Rumelin, ülkede üniversite eğitimi alanların sayısının giderek artmasını ve yakında meslek eğitimi yapanların sayısı geçecek olmasını 'akademisyenlik çılgınlığı' olarak nitelendirdi.Gerhard...
Almanya'da 'akademisyen çılgınlığı' endişelendirdi
Haberler / Dünya
2 Eylül 2013 Pazartesi 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) filozof Julian Nida-Rumelin, ülkede üniversite eğitimi alanların sayısının giderek artmasını ve yakında meslek eğitimi yapanların sayısı geçecek olmasını 'akademisyenlik çılgınlığı' olarak nitelendirdi.

Gerhard Schröder döneminde kültürden sorumlu bakan, bugün ise SPD Temel Değerler Komisyonu Başkanı olan Prof. Nida-Rumelin Frankfurter Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, üniversiteye gidenlerin sayısının yakında meslek eğitimi yapanların sayısını geçeceğini söyledi. Bunu yanlış bulduğunu belirten Nida-Rumelin, meslek eğitim sisteminin ancak gençlerin çoğunun üniversite yerine meslek eğitimini seçmeleri halinde işlerliğini koruyabileceğini söyledi.

SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles ise Nida-Remelin'e karşı çıktı. Nahles, “Eğer bir yılın mezunları arasında üniversite eğitimini tercih edenlerin oranı yüzde 50'yi geçiyorsa bu bizim uluslararası rekabet için vazgeçemeyeceğimiz bir orandır. Ancak aynı zamanda meslek eğitimi de iyileştirilmeli ve daha fazla işletme meslek eğitim imkanı sunumalı. Bugün işletmelerin yüzde 22'si meslek eğitimi veriyor, bu oran yüzde 30'a çıkmalıdır." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası