Ege Postası
Geri

Azerbeycan Kickbox takımı, Güney Afrika’da şov yaptı

Haydar Aliyev’in 90’ıncı doğum günü etkinlikleri kapsamında Güney Afrika’ya gelen Azerbeycan kickbox takımı adeta şov yaptı. Aralarından bir çok dünya şampiyonu olan sporcular, 10 maçtan 8’inde rakiplerini devirdi.Azerbeycan’ın...
Azerbeycan Kickbox takımı, Güney Afrika’da şov yaptı
Haberler / Dünya
2 Eylül 2013 Pazartesi 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haydar Aliyev’in 90’ıncı doğum günü etkinlikleri kapsamında Güney Afrika’ya gelen Azerbeycan kickbox takımı adeta şov yaptı. Aralarından bir çok dünya şampiyonu olan sporcular, 10 maçtan 8’inde rakiplerini devirdi.

Azerbeycan’ın Pretoria Büyükelçiliği’nin Güney Afrika Kickboxing Derneği ile organize ettiği Haydar Aliyev Afrika-Azerbeycan KickBoxing Turnuvası, idari başkent Pretoria’nın Transnet Engineering Boxing Academy spor tesislerinde düzenlendi.

Çok heyecanlı geçen geceyi diplomatlar, medya, spor dünyasından yaklaşık 300 önemli isim izledi. Azerbeycan ve Güney Afrika’dan dünyaca tanınmış dövüşcüler sahneye çıkmadan önce verilen kokteylde davetliler birbirleri ile sohbet etti. Azerbeycan ve Afrika dansları gösterisinin ve ülkelerin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan kickbox şöleni nefes kesti. Turnuva boyunca Azeri sporcuların arkadaşlarına yaptıkları tezahüratlar dikkatlerden kaçmadı.

Maç sonrası Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Güney Afrika Şampiyonu ve oyunda aldığı ağır darbelere ragmen galibi gelen Johann Westerfeld, "Bu akşam ağırsiklette dövüştüm, çok hayret vericiydi. Rakibim Aghalar çok güçlüydü, çok sert vuruyordu, oyunun başından itibaren darbelerinden kaçma taktikleri uyguladım. Beni bir kere düşürdü ama sonunda ben fazla puan aldım." dedi.

17 kere Dünya Şampiyonu olan 'beyaz kurt' lakablı Eduard Mammadov ise, "Güney Afrika’da çok şerefli bir maç yaptık. Burada öz sözümüzü diyebildik. Asıl maksadımız bayrağımızı dalgalandırmaktı. Bugün büyük bir bayram yaşadık" sözleri ile duygularını paylaştı.

Program, Azerbeycan Kickbox Federasyonu Başkanı ve Milletvekili olan Adil Abish Aliyev ve Azerbeycan Güney Afrika Büyükelçisi Elkhan P. Polukhov’un Azeri futbolcularla toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

10 maçtan 8’ini Azerbeycanlı oyuncuların kazandığı turnuvanın sonuçları şöyle oldu:

Kazanan Kaybeden Kilo
Emil Mohsumzade (Azerbeycan) Jurgens Bence (Güney Afrika 75 altı
Ramiz Mammadov (Azerbeycan) Tshepo Thladi (Güney Afrika) 57 altı
Ramal Aslanov (Azerbeycan) Ruan Dekker (Güney Afrika) 71 altı
Eduard Mammadov (Azerbeycam) Lucky Mokate (Güney Afrika 63.5 altı
Johan Westervelt (Güney Afrika) Aghalar Sadigzade (Azerbeycan) +91kg.
Greogry Gans (Güney Afrika) Mahammad Suleymanov (Azerbeycan)75altı
Truan Gafarov (Azerbeycan) Michael Clatcher (Güney Afrika) 63 altı
Parvis Abdullayev (Azerbeycan) Mbuso Ngwabe (Güney Afrika) 75 altı
Elnur Hamidov (Azerbeycan) Adriaan van Wyk (Güney Afrika) 81 altı
Ayaz Gafarov (Azerbeycan) Albert Cilliers (Güney Afrika) +91kg

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası