Ege Postası
Geri

Almanya'da liseler çifte mezun verince üniversite kayıtları tavan yaptı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki üniversiteler yeni eğitim dönemine çifte mezun döneminin etkileriyle girdi. Eyalette lise sisteminin değiştirilmesi ve lise eğitiminin 13 yıldan 12 yıla indirilmesiyle tüm liselerin çifte mezun...
Almanya'da liseler çifte mezun verince üniversite kayıtları tavan yaptı
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki üniversiteler yeni eğitim dönemine çifte mezun döneminin etkileriyle girdi. Eyalette lise sisteminin değiştirilmesi ve lise eğitiminin 13 yıldan 12 yıla indirilmesiyle tüm liselerin çifte mezun vermesi karşısında üniversiteler aşırı derecede yüksek bir kayıt talebi ile karşı karşıya kaldı. Yeni kayıt sayısı 111 bini bulurken, birçok üniversite alanlarına yeni binalar yaptırıldı, eski ve dar binalar ise genişletilip yenilendi.

Bu harcamalara KRV üniversitelerden sorumlu eğitim bakanı Svenja Schulze, geniş bir bütçe desteği ile destek verdi. Konuyla ilgili açıklamasında Schulze, üniversitelerin her türlü şartlar karşısında hazır olduğunu ve kapasite sorununun da çözüldüğünü belirtti.

Schulze’nin verdiği bir diğer bilgi ise not ortalaması sınırı hakkında oldu. Sadece bazı bölümlerde not ortalaması sınırının yükseldiğini belirten bakan, bunun da not ortalaması yetmeyen bir liselinin o bölümü okuyamayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Normal prosedürde not ortalaması düşük öğrenciler ikinci kontenjandan faydalanıp kura çekimi ile istedikleri bölüme girebilecek.

Bakan, ilerki dönemlerde not ortalaması yetersiz olan öğrencilerin bu şanslarını değerlendirme konusunda ısrar etti. Toplam 54 bölümde bu yıl yüksek not ortalaması sınırı getirilirken bu oran geçtiğimiz yıllara göre daha fazla. Buna rağmen her geçen yıl not ortalama barajıyla girilen bölümler sürekli artıyor.

Bakan Schulze yeni not ortalama barajlarının çok yüksek olmadığını ileri sürdü ve misal olarak Aachen Üniversitesi’nde daha önce makina mühendisliği barajının 2,7 iken bu yıl 2,4’e düşürülmüş olmasını gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası