Ege Postası
Geri

Almanya'da online reklam pazarı bir milyar Euro'yu aştı

Almanya'da ilk kez online reklam hacmi bir milyar Euro'yu geçti. Alman Reklam Endüstrisi Merkez Birliği (ZAW), online reklam sektörünün net 1, 96 milyar Euro'ya ulaştığını açıkladı. İnternetteki büyüme yüzde 9 artış gösterirken, yazılı...
Almanya'da online reklam pazarı bir milyar Euro'yu aştı
Haberler / Ekonomi
29 Haziran 2013 Cumartesi 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da ilk kez online reklam hacmi bir milyar Euro'yu geçti. Alman Reklam Endüstrisi Merkez Birliği (ZAW), online reklam sektörünün net 1, 96 milyar Euro'ya ulaştığını açıkladı.

İnternetteki büyüme yüzde 9 artış gösterirken, yazılı basın azalma yönünde eğilim göstermesine rağmen yüzde 68'lik bir payla hakimiyetini koruyor. 2012 yılında reklam üretimi ve dağıtımı için yapılan toplam harcamalar yüzde 0,9 oranında azalarak 29,7 milyar Euro'ya geriledi. Reklam araçları ise net 18,42 milyar Euro kazandı. Bu da bir önceki seneden yüzde 3,2 oranında yani 600 milyon Euro azalma anlamına geliyor.

Alman Reklam Endüstrisi Merkez Birliği bu seneki reklam kazancının aynı düzeyde olacağını açıkladı. Online haber portallarının çağrısını hatırlatan Reklam Derneği, kullanıcıların web sayfalarındaki reklam kapatıcılarını (Adblocker) web sayfalarında kapatmalarını istedi. ZAW'ın sözcüsü Volker Nikel, “Reklam olmadan internet hayatta kalamaz." dedi.

En önemli reklam aracı ise her zaman olduğu gibi 4 milyar Euro ile televizyon. İkinci sırada 3,2 milyar Euro ile gazeteler, 2,8 milyar Euro ile posta reklamları, 2 milyar Euro ile reklam broşürleri ve 1,28 milyar Euro'yla popüler dergiler geliyor. Bir önceki seneye karşılaştırma yapılınca firmalar, broşür ve posterler için yüzde 12,5 oranında daha az yatırım yaptı ancak yaklaşık 1,7 milyar Euro ile reklam sektörünün en önemli mecrası olmaya devam ediyor. İkinci sırada 1,6 milyar Euro ile otomobil sektörü geliyor. Özellikle e-ticaret yüzde 30,4'lük (760 milyon Euro) bir artış yaşadı. Bunda turizm ve bilet satışlarının katkısı oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası