Ege Postası
Geri

Bakan Çelik'in başlattığı 'turizm atağı' Orta Doğu'ya yoğunlaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'deki son olaylardan sonra rakip ülkelerin Türkiye'nin imajını bozma çabalarına karşı ‘yeni tanıtım atağı’ başlattı. Bakanlık, yaz sezonunda, THY ve bu pazara çalışan büyük tur operatörleriyle...
Bakan Çelik'in başlattığı 'turizm atağı' Orta Doğu'ya yoğunlaşıyor
Haberler / Ekonomi
28 Haziran 2013 Cuma 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'deki son olaylardan sonra rakip ülkelerin Türkiye'nin imajını bozma çabalarına karşı ‘yeni tanıtım atağı’ başlattı. Bakanlık, yaz sezonunda, THY ve bu pazara çalışan büyük tur operatörleriyle birlikte 4-6 Temmuz 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak tanıtım gezisi çerçevesinde 15 Arap ülkesinden 90-100 civarında sektör temsilcisi ve medya mensubunu ağırlayacak. Bakanlık, yine Dubai-Kuveyt-Katar-Riyad'ı kapsayan bir çalıştaylar zinciri gerçekleştirecek.

Bakanlık, turizmde tanıtım atağını özellikle de Türkiye için önemli bir pazar olan Orta Doğu’da yoğunlaştırdı. Her yıl Türkiye’ye bölgeden ortalama 2.5 milyon civarında turist geliyor. Orta Doğu’dan gelen turistler başta İstanbul olmak üzere Bursa, Yalova, Trabzon, Gaziantep, Antakya, Mersin ve Antalya gibi kentleri tercih ediyor. 2012 yılında İstanbul’a gelen Arap turist sayısı 1 milyon 370 bin civarında gerçekleşti.

BAKANLIK, THY VE TUR OPERATÖRLERİ İLE TANITIM GEZİSİ DÜZENLEYECEK

Türkiye’ye gelen toplam Arap turist rakamının büyük çoğunluğunun İstanbul’a geldiğine dikkat çeken Bakanlık, Orta Doğu’ya yönelik tanıtım kampanyaları çerçevesinde, öncelikle sektörle ortaklaşa yaptığı tanıtım gezilerine önem veriyor. Bakanlığın bu yıl yaz sezonunda, THY ve bu pazara çalışan büyük tur operatörleriyle birlikte 4-6 Temmuz 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapacağı tanıtım gezisi çerçevesinde 15 Arap ülkesinden 90-100 civarında sektör temsilcisi ve medya mensubunun ağırlanması bekleniyor. Etkinlik çerçevesinde Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika’dan tur operatörleri İstanbul merkezde gezdirilerek kentin Arap turistler açısından taşıdığı tarihi ve turistik potansiyel vurgulanacak, böylece, seyahat acenteleri çalışanlarının İstanbul’u daha yakından tanımaları sağlanacak. Sektör yetkilileriyle yapılacak görüşmeler ve yerinde ziyaretler sonrasında turizm sektörü konuklarına bir de gala yemeği verilecek.

Yine Turizm Bakanlığı, THY ve Orta Doğu’ya çalışan önemli acenteler arasında ortaklaşa yapılacak tanıtım gezisi çerçevesinde 35 acente-tur operatörü ve 20 civarında basın mensubunun Türkiye’de konuk edilmesi planlıyor.

ORTA DOĞU VE KÖRFEZ'İ KAPSAYAN ÜLKELERDE TURİZM ÇALIŞTAYLARI

Öte yandan Ramazan ayı sonlarına doğru Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığında bir bakanlık heyeti, daha önce büyük turizm pazarları olan Almanya ve Rusya için yapıldığı ve önümüzdeki hafta İngiltere için yapılacağı gibi Orta Doğu ve Körfez’i kapsayan ve bölge turizm sektörüyle birebir görüşmelerin de olacağı Dubai-Kuveyt-Katar-Riyad şeklinde bir çalıştaylar zinciri gerçekleştirilecek.

Bakan Ömer Çelik de dün Arap Ligi bünyesinde faaliyet gösteren Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bender B. Fehd el Fuheyd ile görüşmüştü. Görüşmede, Arap ülkelerinden Türkiye'ye daha çok turist gelmesi için yeni bir eylem planı masaya yatırıldı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası