Ege Postası
Geri

Almanya'da partiler sosyal medya üzerinden de seçim kampanyası yapıyor

Almanya'da siyasi partiler, 22 Eylül’deki genel seçimler yaklaştıkça televizyonlardaki reklamlardan sokaklardaki seçim afiş ve değişik programlarla vatandaşlara ulaşmaya ve kendilerine kazanmaya çalışıyor. Klasik yolların yanında ayrıca...
Almanya'da partiler sosyal medya üzerinden de seçim kampanyası yapıyor
Haberler / Dünya
31 Ağustos 2013 Cumartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da siyasi partiler, 22 Eylül’deki genel seçimler yaklaştıkça televizyonlardaki reklamlardan sokaklardaki seçim afiş ve değişik programlarla vatandaşlara ulaşmaya ve kendilerine kazanmaya çalışıyor. Klasik yolların yanında ayrıca Facebook veya Twitter gibi sosyal medya üzerinden seçim kampanyası için milyonlarca Euro harcanıyor.

Başbakan adayları Angela Merkel ile Peer Steinbrück de Facebook hesaplarından kısa mesaj atıyor, vatandaşla çektirdiği fotoğraflarını paylaşıyor. Steinbrück Facebook hesabında 31 bin kişi tarafından takip edilirken, Facebook hesabı uzun süredir mevcut olan Merkel’in ise 345 bin takipçisi bulunuyor. Diğer taraftan ise Merkel’in kullanmadığı Twitter’de Steinbrück’ü 43 bin kişi takip ediyor.

Sosyal medyanın öneminin farkında olan partiler özel ekipler oluşturmuş durumunda. Hıristiyan Demokratların 20, Sosyal Demokratların ise 25-30 kişiyi sanal alemindeki seçim kampanyası için istihdam edildiği belirtiliyor. Sanal alemin diğer metotlara kıyasla en elverişli tarafı ise güncel konulardaki partinin yorum ve tavırlarını en kısa sürede ve doğrudan vatandaşlara ulaşma imkanını sağlaması. Siyasi partiler oluşturdukları ekiplerin yanı sıra gönüllü ekiplerden de yararlanıyor. Siyasetçiler bir yerde seçim kampanyası yaparken rakip ekiptekiler hemen Twitter üzerinden atağa geçiyor. Ancak sosyal medyanın ne kadar verimli olduğu konusunda ise farklı tepkiler mevcut. ABD’de yoğun kullanılan bu ağlar Almanya’da hala yavaş ilerliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası