Ege Postası
Geri

Almanya'da seçmenlerin yüzde 40'ı kararsız

Almanya'da 22 Eylül genel seçimleri öncesinde, seçmenin sadece yüzde 60'ının hangi partiye oy vereceğini belirlediği ortaya çıktı.Allensbach Kamuoyu Araştırma Kuruluşu’nun seçimle ilgili anket sonuçlarını değerlendiren Porf. Renate...
Almanya'da seçmenlerin yüzde 40'ı kararsız
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da 22 Eylül genel seçimleri öncesinde, seçmenin sadece yüzde 60'ının hangi partiye oy vereceğini belirlediği ortaya çıktı.

Allensbach Kamuoyu Araştırma Kuruluşu’nun seçimle ilgili anket sonuçlarını değerlendiren Porf. Renate Köcher, şu anki oy dağılımına göre mevcut sağ koalisyon hükümetini oluşturan iki partinin, muhalefetin 1 puan önünde göründüğünü belirti. Vatandaşın henüz yüzde 40’ının hangi partiye oy vereceğine karar vermediğine dikkat çeken Köcher, seçimde sürpriz bir sonuç çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Ankete göre seçime katılma niyetini belirtenlerin oranı yüzde 81 olarak belirlenirken, seçime kesinlikle katılacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 62.

Diğer taraftan Allensbach araştırmasına göre Almanya, tarihinin en heyecansız seçim kampanyalarından birini yaşıyor. Basında ele alınan konular ile vatandaşı meşgul eden konular bir değil. Yine siyasi partilerin seçim kampanyasında üzerinde durduğu konular ile vatandaşın meşgul olduğu konular örtüşmüyor. Önümüzdeki seçimlerde bu açıdan beklentinin az olduğu, seçim sonuçları ile ilgili korkuların da az olduğu değerlendiriliyor. Vatandaşın büyük çoğunluğunda seçimi hangi parti kazanırsa kazansın çok bir şeyin değişmeyeceği kanaatinin güçlü olduğu görülüyor. Elde edilen araştırma sonuçlarına göre vatandaş genel olarak siyasi konulara daha az ilgi gösteriyor. Halkın çoğunun en çok konuştuğu konuların başında tatil, hava durumu, aile, yemek-içmek ve sağlık konuları geliyor.

ALMANLAR EN ÇOK EKONOMİK KONULARA İLGİ DUYUYOR

Siyasi konulara büyük ilgi duyduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 20 civarında. Almanya’da son haftalarda Amerikan İstihbarat Örgütü NSA’nın Almanya’da da vatandaşın telefon ve internet bilgilerini takip ettiği gibi konular yer alırken bu konunun vatandaşı ise pek fazla ilgilendirmediği görülüyor. Vatandaşın yüzde 44’ü kendi konuşmalarının istihbarat servisleri için öneminin olmayacağını düşünüyor.

Her beş kişiden biri bilgilerinin takip edilmesinin kendini rahatsız ettiğini söylerken, yüzde 42 işe rahatsız olmadığını söylüyor. Vatandaşın ilgi duyduğu konuların başında ise ekonomik konular geliyor. Vatandaşların yüzde 64’ü enerji fiyatlarının yükselmesinin, yüzde 59’u Euro bölgesindeki krizin Almanya’ya mali yük yükleme ihtimalinin, yüzde 58’i vergilerin yükselme ihtimalinin ve yüzde 57’si ise enflasyonun yükselmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söylüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası