Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu, Şehristani ile basın toplantısı düzenledi

Irak'taki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk olarak Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüştü. Kılıçdaroğlu ve Şehristani, Başbakanlık'taki görüşmelerinin ardından basın toplantısı...
Kılıçdaroğlu, Şehristani ile basın toplantısı düzenledi
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'taki temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk olarak Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüştü. Kılıçdaroğlu ve Şehristani, Başbakanlık'taki görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak görüşmeye ilişkin bilgi veren Şehristani, "Irak Türkiye'nin tüm petrol ve doğalgaz ve enerji ihtiyaçlarını karşılayabilir, yalnız bunun yasal yollardan ve merkezi hükümetler arasında anlaşmalarla yapılması gerektiğini söyledik. Yasal olmayan yolların bırakılması gerektiğini söyledik. Su problemlerinin çözümünü konuştuk. Türk firmalarının Irak'ta imar konusunda yardımcı olmaları hakkında konuşma yaptık." dedi.

Ardından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriyeyi ve çevre ülkeleri, Türkiye Suriye ilişkilerini başta enerji konusu olmak üzere Türkiye ile Suriye arasında daha sağlıklı bir diyaloğun daha verimli bir çalışmanın nasıl yapılacağı konusunda düşüncelerimizi ifade ettik. Irak bölgenin güçlü ve potansiyeli fazla olan bir ülke. Türkiye ile Irak arasındaki ilişkiler sağlıklı bir zemine oturtulursa iki ülkenin de bundan karlı çıkacağını ifade ettik. Bu konuda görüş birliği oldu. Var olan sorunlar karşılıklı diyalogla, iki dost ve kardeş ülkenin barışı egemen kılarak bu bölgede, kendi kalkınmalarına katkı vereceklerini paylaştık. Bu arada Türk işadamlarının Irak'ta önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Irak'ın yeniden imarı için sayın Başbakan Yardımıcısı çok önemli yatırımların Irak'ta söz konusu olacağını ve Türk işadamlarının da buna katkı vereceklerini ifade ettiler. Umuyorum ilişkilerimiz sağlıklı bir zemine oturur. Türkiye ve Irak arasında sorunları aşılmış güçlü ilişkileri olan Ortadoğu'ya barış ve huzur getiren bir dostluğa imza atmış olurlar. Biz bu bağlamda düşüncelerimizi aktardık. Türkiye'de de bu düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Komşuların birbirlerinin içişlerine karışmaması gerektiği yönünde ortak görüşümüz de bir anlamda ortaya çıktı. Bu verimli toplantıdan ötürü mutluyum, sayın başbakan yardımcısına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin Suriye-Irak ve Türkiye'yi ilgilendiren su sorununa ilişkin bir sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Suriye konusunda CHP olarak bizim görüşümüz bir uluslararası konferansın toplanması şeklindedir. Bunu yaklaşık 2 yıl önce dile getirdik. Arap Ligi'nin Avrupa Birliği'nin Irak'ın komşuları ve Suriyedeki tarafların bir araya gelerek Suriye sorununu çözebileceklerini ifade ettik. Şu anda adımları atılan Cenevre sürecini destekliyoruz. Umarız bu konularda Suriye sorunu barışçıl bir şekilde çözülmüş olur." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası