Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Uluslararası toplum maalesef Suriye'de caydırıcılığını kaybetmiştir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM ve uluslararası toplumun caydırıcı niteliği bir kez kaybolursa kimyasal silah kullanımı da dahil olmak üzere insanlığa karşı işlenen suçlar konusunda otokratik rejimlerin cesaretinin artacağına dikkat...
Davutoğlu: Uluslararası toplum maalesef Suriye'de caydırıcılığını kaybetmiştir
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM ve uluslararası toplumun caydırıcı niteliği bir kez kaybolursa kimyasal silah kullanımı da dahil olmak üzere insanlığa karşı işlenen suçlar konusunda otokratik rejimlerin cesaretinin artacağına dikkat çekti. Davutoğlu, “Maalesef Suriye’de bu caydırıcılık kaybedilmiştir.” dedi.

Suriye’de 100 bini aşkın insanın öldüğü, 200 bini aşkın insanın kaybolduğu, bütün şehirlerin yerle bir edilip bütün kırmızı çizgilerin aşıldığına dikkat çeken Davutoğlu, şöyle devam etti. “Ama BM Güvenlik Konseyi’nde bir karar almak bile mümkün olmadı. Bu konuda kırmızı çizgiler koyan taraflar ve hepimiz için bir sorumluluktur bu. Kırmızı çizgi dediğiniz her huşu aşıldığında aslında bir sorumluluk üstlenmiş oluyorsunuz. Çünkü o aşıldığında daha başka bir tırmanmaya yükseliyor. Esed rejimine net yaptırımlar uygulanmadığı için daha yüksek bir eşikte kırmızı çizgi oluştu. Bu eşik de şimdi kimyasal silah.”

Esed rejimi önceki geve düzenlenen saldırının arkasındaysa en şiddetli yaptırımların uygulanmasını isteyen Davutoğlu, “(Öyle) Ki, kimse kimyasal silah gibi bir insanlık suçunu işleme cesaretini gösteremesin. Ama şimdi yine kırmızı çizgiler söyler ve hiçbir şey yapmazsak emin olun ki bundan sonra çok daha vahim katliamların peşi gelecektir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası