Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Mursi’nin de içinde olduğu uzlaşı süreci başlamalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı. Davutoğlu, Mursi’nin de içinde olduğu bir uzlaşı sürecinin başlamasını temenni...
Davutoğlu: Mursi’nin de içinde olduğu uzlaşı süreci başlamalı
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı. Davutoğlu, Mursi’nin de içinde olduğu bir uzlaşı sürecinin başlamasını temenni etti.

Bakan Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’ye olduğu gibi Mısır’a dair açıklamaların da ‘dalgalı’ olmaması gerektiğini dile getirdi. Davutoğlu, “Uluslararası toplumdan gelen farklı mesajlar sertlik yanlılarına müsamaha gösterilebileceği gibi bir kanaatin oluşmasına ve 14 Ağustos’ta olduğu gibi yüzlerce Mısırlının katledilmesine zemin hazırlamıştır.” dedi.

Bakan Davutoğlu, seçilmiş cumhurbaşkanının hapishanede olduğu, Mübarek’in tahliye edildiği bir konjonktürde Mısır’da düzen ve demokrasiye dönük umudun yeşermesinin çok güç olduğunu ifade etti.
Türkiye ve AB dahil Mısır’ın içişlerine kimsenin karışmaya hakkı olmadığını ifade eden Davutoğlu, “Ama halkın iradesini yok etmeye de kimsenin hakkı yoktur.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası