Ege Postası
Geri

Almanya'dan, Güney Avrupalı işsiz gençlere çağrı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Philipp Rösler, Avrupa’nın ekonomik kriz içindeki güney ülkelerindeki gençleri Almanya’ya çağırdı, mesleki eğitimlerini de Almanya’da yapmalarını önerdi. Çalışma Bakanı Ursula von...
Almanya'dan, Güney Avrupalı işsiz gençlere çağrı
Haberler / Ekonomi
1 Temmuz 2013 Pazartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Philipp Rösler, Avrupa’nın ekonomik kriz içindeki güney ülkelerindeki gençleri Almanya’ya çağırdı, mesleki eğitimlerini de Almanya’da yapmalarını önerdi. Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen ise işsiz gençler için AB tarafından ayrılan 6 milyar Euro’nun yetersiz olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nde gençler arasındaki işsizlik sorununa çözüm aranmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Brüksel’de toplanan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin yöneticileri, işsiz gençler için 2014 ve 2015 yılları için altı miyar Euro civarında kaynak ayrılmasını kararlaştırdı.

Federal Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Philipp Rösler ise bu gençleri Almanya’ya çağırdı. Hür Demokrat Parti (FDP) Başkanı Rösler, Welt gazetesine yaptığı açıklamada Alman şirketlerinin mesleki eğitim yapmak isteyen gençler aradığını dile getirdi. “Almanya’ya buyurun” diyen Rösler, lise eğitimini yeni tamamlayan bir genç için yabancı ülkeye en az üç yıllık eğitime gitmenin ne kadar zor olduğunun bildiklerini ifade ederek şöyle dedi: “Genç Güney Avrupalılar için kapılarımız açık, buyursunlar. Bizim onlara çifte vatandaş olarak burada uzman çalışanlar olarak kalabilecekleri yönünde bir ufka sahip olabileceklerini belli etmemiz lazım.”

AB’nin gençler arasındaki işsizlik oranını düşürecek önlemler için bütçe ayrılmasının doğru adım olduğunu belirten Rösler, “Gençler arasındaki işsizliğe karşı mücadeleye önemli bir katkı. Ancak gençlerin istihdamına yönelik programlardan ziyade yapısal reformlar da gerekiyor. İstihdam alanındaki reform ve daha fazla esneklikle gençler arasındaki işsizliğe karşı kalıcı çözüm üretilmiş olur.” dedi.

Hıristiyan Demokrat Birlik’ten (CDU) Federal Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen ise AB’nin ayırdığı bütçeyi yetersiz buldu. Özellikle Avrupa’nın güneyindeki ülkelerde gençler arasındaki işsizlik oranının rekor seviyelere ulaşmasının endişe verici olduğunu vurgulayan von der Leyen, “Kayıp nesil tehlikesiyle karşı karşıyayız. Siyaset, ekonomi ve sendikalar el ele vererek gençlerin mesleki gelecek konusunda perspektife sahip olmasını sağlamalı.” diye konuştu. Tagespiegel gazetesine konuşan bakan, “Altı milyar Euro önemli bir katkı, ancak yetersiz.” dedi. Güneyde gençlerin çaresiz bir şekilde iş yeri ararken Almanya’da çok sayıda mesleki eğitim yerinin boş kaldığına dikkat çeken von der Leyen, “Bunları bir araya getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Bu arada Başbakan Angela Merkel , yarın başbakanlık binasında ‘Avrupa’da Gençlerin İstihdamı’ konulu bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Gençlerin istihdam edilmesi konusunda ne tür somut adımların atılabileceği konusunun irdeleneceği konferansa birçok AB üyesi ülkenin yöneticileri ve yetkilileri katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası