Ege Postası
Geri

STA ile beraber Güney Kore, Türk ürünlerine ilgilenmeye başladı

Güney Kore’de düzenlenen İthal Ürünler Fuarı’nda Seul Ticaret Müşavirliği’nin açtığı stant büyük ilgi gördü.Güney Kore ile Türkiye arasında Serbest Ticart Anlaşması’nın (STA) imzalanmasından sonra, Koreli ithalatçılar Türk...
STA ile beraber Güney Kore, Türk ürünlerine ilgilenmeye başladı
Haberler / Ekonomi
30 Haziran 2013 Pazar 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore’de düzenlenen İthal Ürünler Fuarı’nda Seul Ticaret Müşavirliği’nin açtığı stant büyük ilgi gördü.

Güney Kore ile Türkiye arasında Serbest Ticart Anlaşması’nın (STA) imzalanmasından sonra, Koreli ithalatçılar Türk ürünlerine büyük ilgi göstermeye başladı. Kore İthalatçılar Birliği tarafından Seul’de düzenlenen İthal Ürünler Fuarı’nda Ticaret Müşavirliği’nin açtığı stantta Uludağ İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Fındık Tanıtım Grubu, Unlu Mamüller Tanıtım Grubu ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin bastırdığı tanıtım broşürleri dağıtıldı. Seul Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Kaan Köktürk’den alınan bilgiye göre stantta dağıtılan İngilizce ve Korece broşürlerinin yoğun İlgi gördüğü bildirildi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Ticaret Müşaviri Köktürk, Korelilerin stanta olan ilgisi hakkında bilgi verdi. “Özellikle TOBB tarafından hazırlanan Türkiye Fuar rehberine büyük ilgi vardı.” ifadelerini kullanan Köktürk, “Yaklaşık 100 ithalatçıyla birebir görüştük. Koreli ithalatçılar ülkemizden başta gıda ürünleri ve sofra mutfak eşyası olmak üzere; makine, avize, halı, mermer, kozmetik, elektronik, otomotiv parçaları, elektrikli ürünler, tekstil, seramik, mermer, madeni yağ, kimyevi maddeler, demir çelik, boya ithaline ilişkin taleplerini bize ilettiler.” diye konuştu.

Uzmanlar, imzalanan STA ile iki ülke arasındaki ticari bağların daha da artacağını öngörüyor. Bir çok işadamı ise bu tür fuarlara Türkiye’nin bizzat stant açması veya Türk firmalarının katılım göstermesi ile Koreli ithalatçıların daha da Türk ürünlerine yöneleceğini düşünüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası