Ege Postası
Geri

Almanya'nın enerji kanunu AB’ye takıldı

Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu, Almanya’nın Yenilenebilir Enerji Kanunu’nu (EEG) rekabet yasalarına aykırı buldu.Bu kanuna göre yenilenebilir enerji üretiminin sebep olduğu maliyet artışı vatandaşlar tarafından karşılanırken enerji yoğun...
Almanya'nın enerji kanunu AB’ye takıldı
Haberler / Ekonomi
16 Temmuz 2013 Salı 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu, Almanya’nın Yenilenebilir Enerji Kanunu’nu (EEG) rekabet yasalarına aykırı buldu.

Bu kanuna göre yenilenebilir enerji üretiminin sebep olduğu maliyet artışı vatandaşlar tarafından karşılanırken enerji yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bundan muaf tutuluyordu.

AB Komiseri Joaquin Almunia’nın başkanlık ettiği Rekabet Komisyonu, son kullanıcıya yansıtılan maliyetlerin firmalara yansıtılmamasının rekabet ilkelerine uygun olmadığını söyledi.

AB Komisyonu Almanya’ya ihlalden ötürü dava açmaya hazırlanırken bu sürecin geleceğe dönük düzenlemeleri değiştirmekle kalmayacağı, verilecek kararın büyük ihtimalle geçmişe dönük sonuçlarının da olması bekleniyor. Bu durumda geçtiğimiz yıllarda muaf tutulan firmaların devlete milyonlarca Euro ödeme yapması gerekecek.

AB’nin Alman Enerji Komiseri Günther Öttinger ise bir adım daha ileri giderek Yenilenebilir Enerji Kanunu’nun AB piyasa ve rekabet düzenlemeleriyle uyuşmayan birçok maddesinin olduğunu ve tamamının sorgulanması gerektiğini vurguladı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası