Ege Postası
Geri

Almanya’da ‘Aile Parası’ beklentileri karşıladı

Almanya'da 2007 yılında yürürlüğe konan ve çocuk olması durumunda işine ara veren kadınlara bir yıl boyunca maaşlarının yüzde 6'sını ödemeyi öngören Aile Parası'nın (Elterngeld) beklentileri yerine getirdiği bildirildi.Konrad Adenauer...
Almanya’da ‘Aile Parası’ beklentileri karşıladı
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da 2007 yılında yürürlüğe konan ve çocuk olması durumunda işine ara veren kadınlara bir yıl boyunca maaşlarının yüzde 6'sını ödemeyi öngören Aile Parası'nın (Elterngeld) beklentileri yerine getirdiği bildirildi.

Konrad Adenauer Vakfı için konuyla ilgili bir araştırma yapan Wiesbadener Enstitüsü'nün araştırmasına göre aile parasının yürürlüğe girmesinden bu yana doğum oranlarında ciddi bir artış olmadı. Ancak 30 yaşının üzerindeki akademisyen kadınlar arasında gerileyen doğum oranları durduruldu. Bu oran son yıllarda da artışa geçti.

Aile parasının ilk çocuğun doğumunu erteleme gibi bir etkisi de oldu. Aile Parası, eşlerin ilk kez çocuk sahibi olmayı, kariyer sonrasına ertelemesine yol açtı. Buna göre Batı Almanya'daki akademisyen kadınların yüzde 38'i ilk çocuğunu 35 yaşından sonra doğuruyor.

Almanya‘da kadın başına ortalama 1,4 çocuk düşüyor. Aile Parası bin 800 Euro'yu geçmemek üzere maaşların yüzde 67‘sini bir yıl boyunca ödenmesini öngörürken çalışmayan kadınlara ise sadece 300 Euro veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası