Ege Postası
Geri

Almanya’da çalışanların çoğu sosyal yardımı reddediyor

Almanya’da tam gün çalışıp da aldığı maaş ile geçinemeyen çalışanların sayısı her geçen gün aratarken, bu durumda olanların büyük kısmı devletten sosyal yardım almanı reddediyor. Ülkede saat ücreti 7 Euro’nun altında çalışan...
Almanya’da çalışanların çoğu sosyal yardımı reddediyor
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da tam gün çalışıp da aldığı maaş ile geçinemeyen çalışanların sayısı her geçen gün aratarken, bu durumda olanların büyük kısmı devletten sosyal yardım almanı reddediyor. Ülkede saat ücreti 7 Euro’nun altında çalışan yaklaşık 4 milyon kişi bulunuyor. Bu kişiler geçim sıkıntısı yaşıyor.

Duisburg Üniversitesi’ne bağlı İş ve Kalifiye (IAQ) Enstitüsü, konuyla ilgili yaptığı araştırmada asgari geçim sınırında yaşayan insanlardan sadece 1,3 milyonu devletten ‘ek yardım’ alıyor.

Bu sayının normalde iki kat olması gerektiğine dikkat çeken IAQ’dan Gerhard Baecker, aldığı ücretle geçinemeyen ailelerin normalde devletten ‘ek yardım / Harz 4 Aufstockung’ almasını beklediklerini vurguladı.

Ancak Baecker’e göre, bazı çalışanlar çalışma ajanslarıyla uğraşmak, sayfalar dolusu kağıt doldurup karmaşık kanunlarla muhatap olmamak ve ajanslardaki memurlarla tatsız diyaloglara girmemek için ek yardım almayı reddediyor. Bunun yerine fazla mesai yapmaya ya da daha tutumlu olmaya çalışıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası