Ege Postası
Geri

Almanya’da üniversiteler öğrenci sayısında kısıtlamaya gidiyor

Almanya’da kapasitesinin üzerinde başvuru ile karşı karşıya üniversiteler, başvuruda bulunan öğrenci adaylarını teste tabi tutmaya başladı.Almanya’da son üç yıldır üniversitelere başvuruda bulunanların sayısı bir milyon sınırını...
Almanya’da üniversiteler öğrenci sayısında kısıtlamaya gidiyor
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da kapasitesinin üzerinde başvuru ile karşı karşıya üniversiteler, başvuruda bulunan öğrenci adaylarını teste tabi tutmaya başladı.

Almanya’da son üç yıldır üniversitelere başvuruda bulunanların sayısı bir milyon sınırını aşmış durumda. Lise diplomasının (Abitur) bazı eyaletlerde 13’üncü sınıfın yanı sıra 12’inci sınıftan sonra da alınması üniversitelerde yoğunlaşmanın artmasına katkıda bulunuyor.

Başvuru sayısının fazlalığı sebebiyle notu iyi olmayan veya testte çok başarılı olmayan öğrenciler eleniyor.

Özellikle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Köln, Bochum, Duisburg-Essen ve Aachen Üniversiteleri’ne başvuru sayısının yüksek olduğu ve bu üniversitelerde bölümlerin çoğunda sınırlama getirildiği belirtiliyor.

Bugün Almanya’da her dönem öğrencilerin yarısı lise (Abitur) veya mesleki lise (Fachabitur) diploması alıyor. Uzmanlar, üniversitelerin kayıtlarda getirdikleri sınırlamalardan etkilenmek istemeyen öğrencilere, küçük şehirlerdeki veya Doğu Almanya’daki üniversitelere gitmelerini tavsiye ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası