Ege Postası
Geri

Almanya’ya göç edeceklere online danışmanlık

Türkiye'den Almanya'ya göç etmek isteyen gençleri desteklemek için online danışmanlık hizmeti başlatıldı. Gençlik Göç Hizmetleri'nin (JMD) Goethe Enstitüsü ortaklığıyla başlattığı proje sayesinde, genç göçmenler Almanya'ya gelmeden...
Almanya’ya göç edeceklere online danışmanlık
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'den Almanya'ya göç etmek isteyen gençleri desteklemek için online danışmanlık hizmeti başlatıldı. Gençlik Göç Hizmetleri'nin (JMD) Goethe Enstitüsü ortaklığıyla başlattığı proje sayesinde, genç göçmenler Almanya'ya gelmeden önce yönlendiriliyor ve yardımcı kuruluşlarla irtibata geçme imkanı buluyor.

Öncelikle Türkiye'de yaşayan gençlere yönelik olarak ücretsiz danışmanlık sunulan internet sitesinde danışmanlarla direkt irtibata geçilmesini sağlanıyor. Danışman ise isteğe bağlı Türkçe veya Almanca bireysel bilgiler ve fikir veriyor. Ayrıca göçmenin Almanya’ya gelmesiyle destek devam ediyor. Almanya’nın farklı şehirlerinde 400'den fazla göç hizmetlerinde çalışan kişi bulunuyor. Bu kişilerle irtibatı da yine internet portalında yardımcı olan danışman sağlayabiliyor.

Programın amacı göç eden gençleri zaman kaybetmeden ve kesintisiz bir şekilde desteklemek ve bu süreç sayesinde Almanya'nın ‘hüsnü kabul kültürü’nü yakından tanımasını sağlamak. Avrupa Entegrasyon Fonu (EIF) ve Federal Aile, Yaşlı, Kadın ve Genç Bakanlığı (BMFSFJ) tarafından desteklenen Gençlik Göç Hizmetleri; oturum, eğitim, Almanca öğrenim ve meslek gibi konularda destek veriyor. Ayrıntılı bilgiye www.almanyayolu.org sitesinden ulaşmak mümkün.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası