Ege Postası
Geri

Almanya’ya hediye mask götürdüler

Frankfurt’tan öğrenci değişim programıyla İzmir’e gelen öğrenciler İzmir Mask Müzesi’nde Mask Atölyesine katıldı
Almanya’ya hediye mask götürdüler
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Ekim 2012 Cuma 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Dünyayı, Masklarla İzmir’e getiren Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi Alman öğrencileri konuk etti. Frankfurt’tan Öğrenci değişim programıyla İzmir’e gelen ve Olgunlaşma Enstitüsü’nde öğrenimlerine devam eden Alman öğrenciler önce müzeyi gezdi, sonra mask yaptı. Tasarımcı Gönül Yılmaz eşliğinde ‘Atıklarla Üç Boyutlu Mask Yapımı’ etkinliğine katılan öğrenciler, atıkları maskeye dönüştürdü.

Hayatlarında ilk kez bir mask müzesi gördüklerini söyleyen öğrenciler, “İzmir Mask Müzesi’ne hayran kaldık, çok şaşırtıcı ve inanılmaz bir yer. Atıkların birerer sanat eserine dönüşebileceğini de atölye çalışmasında öğrendik. Yaptığımız Maskları Almanya’ya götürüp sevdiklerimize armağan edeceğiz” dediler. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, kente gelen turistlerin zamanlarının kısıtlı olduğunu, butik müzelerin bu açığı kapattığını belirterek, “ Turistler hem müze ziyareti yapıyorlar, hem dinleniyorlar, hem eğleniyorlar. İzmir’e gelen genç Alman öğrenciler de üç butik müzemizi de ziyaret ettiler. İzmir Mask Müzesi’nde dinlendiler, mask yapmayı öğrendiler. Gönüllü elçi olarak ülkelerine güzel anılar ile döndüler” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası