Ege Postası
Geri

Alsancak Devlet Hastanesi'nde 'yemek' kavgası!

İzmir Alsancak Devlet Hastanesi yönetiminin, hastaneyi incelemeye gelen Sağlık Bakanlığı denetmenlerine yemekhanede özel kavurma yaptırırken, hastane çalışanlarına kuru fasulye vermesi büyük tepki çekti.
Alsancak Devlet Hastanesi'nde 'yemek' kavgası!
Haberler / İzmir
23 Aralık 2013 Pazartesi 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Öğle yemeği için hastane yemekhanesine indiklerinde kuru fasulye menüsünü alan, ancak hastane yöneticisi, başhekim yardımcıları ve denetim heyetine et ikram edildiğini gören personel duruma isyan etti. Hastane yönetiminin kendilerini aşağıladığı gerekçesiyle bir hastane çalışanı Kuzey Kamu Hastane Birliği'ne şikayette bulundu.
Sağlık Bakanlığa bağlı ekipler, 11 aralık tarihinde hastanede yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve hastanenin bakanlığın belirlediği kalite standartlarına uyup uymadığını belirlemek üzere Alsancak Devlet Hastanesi'ne denetime geldi. Hastane yönetimi gün boyunca hastaneyi gezen heyete öğle yemeği için hastane yemekhanesinde özel bir masa hazırlattı. Saat 12.10'da hastane yöneticisi, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve yardımcıları ile hastaneyi denetlemeye gelen heyet, yemek için özel sofraya oturdu. İkramda kusur etmek istemeyen hastane yönetimi, kalite denetmenleri için özel et kavurması hazırlattı. Öğle yemeği için yemekhaneye gelen çalışanlara ise tabildot olarak kuru fasulye ve pilav ikram edildi. Hastane personeli ise aynı ortamda hastane yönetiminin et, kendilerinin kuru fasulye pilav yemesine çok içerledi. Duruma tepki gösteren bir hastane çalışanı, hastane yönetiminin herkesin içinde kendilerini aşağıladığını öne sürerek, hastane yönetimini Kuzey Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği'ne şikayet etti. 

KENDİME YEDİREMEDİM

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: "20 yıllık meslek hayatım boyunca dünkü olay kadar çalışanların aşağılandığı, garip ilişkilerin insanların gözünün içine sokulduğu başka bir olay cereyan etmemiştir. Bu yemeğin parasını kim verd? Yaşananlar kul hakkı değil midi? Şahsım olarak yapılan bu aşağılanmayı kendime yediremedim."
SORUŞTURMA AÇARIM

Kuzey Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri Osman Nuri Dilek, bu tarz şikayetlerin kendilerine ulaşmasının 10 günü bulduğunu söyledi. Şikayetin henüz kendisine ulaşmadığını ancak böyle bir davranışın kabul edilemeyeceğini söyleyen Dilek, "Bu tarz şikayetlerin bize ulaşması süresi 7-10 günü buluyor. Ama böyle bir şey varsa mutlaka soruşturma açarız. İddiaların kabul edilecek bir tarafı yok" dedi.

HASTANELERE KARNE VERİLİYOR

Türkiye genelindeki tüm kamu hastanelerinde performans sisteminin getirilmesinin ardından, bakanlığa bağlı ekipler yılda iki kez hastaneleri denetlemeye gelerek yönetimin performansını karne ile ortaya koyuyor. Hasta sayısından, gelir gider tablosuna kadar her ayrıntı en ince noktasına kadar incelenerek, hastane yönetiminin kaderi belirleniyor. (Mert Neşet Uslu-AHT)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası