Ege Postası
Geri

Enerji çalışanları iş bıraktı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen’de örgütlü bulunan İzmir’in elektrik üreticisi GEDİZ EDAŞ işçileri, işverene ilettikleri taleplerin yerine getirilmemesi üzerine bugün sabah saatlerinde bölgesel çapta iş bırakma eylemine başladı. İzmir'in 6 bölgesini kapsayan eylem çerçevesinde yer yer enerji kesintileri de yaşanması beklenirken, emekçiler süresiz olarak iş başı yapmama kararı aldı.
Enerji çalışanları iş bıraktı
Haberler / İzmir
23 Aralık 2013 Pazartesi 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz haftalarda yaptıkları çeşitli eylemlerle ve son olarak da kurdukları direniş çadırları ile işveren GEDİZ EDAŞ (Bereket Holding) yönetimine seslerini duyurmaya çalışan enerji emekçileri, herhangi bir gelişme sağlanmaması üzerine İzmir genelinde iş bırakmaya başladı. İşverene ilettikleri taleplerin yerine getirilmemesi üzerine sabah mesai başlangıcı ile birlikte bölge tesislerinde iş bırakma eylemi başlatan GEDİZ EDAŞ çalışanları istekleri yerine getirilene kadar iş başı yapmayacaklarını duyurdu.

İŞÇİ SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ
DİSK ENERJİ-SEN'de örgütlü bulunan enerji emekçileri, daha önceden işverene ilettikleri işten çıkartılma, sendikal hakların engellenmesi, taşeronlaşma, iş güvenliği sağlanmaması ve maddi koşullarda iyileştirme yapılmaması gibi konuları gerekçe göstererek, bugün mesaiye başlamadı. Yaklaşık 150 çalışan, iş barışı ve iş güvenliği sağlanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmaması üzerine, sabah şirketin Konak'ta yer alan tesisleri önünde toplanarak direniş çadırı kurdu ve üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakma kararı aldı.

TOPLAM 6 BÖLGEDE ÇALIŞMA YAPILMAYACAK
İş bırakma eylemi kapsamında, Konak, Bornova, Buca, Çeşme, Urla ve Kemalpaşa bölgelerinde hayati önem arz eden sıkıntılar haricinde enerji personeli çalışamayacak ve arızalara müdahale etmeyecek. Yaşanacak sıkıntılar doğrultusunda, kent genelinde bölge bölge elektrik kesintileri yaşanması olası gözükürken, şirket yönetiminin atacağı adım ise merakla bekleniyor. Talepleri karşılanana kadar eylemi sürdürme kararı alan 150'ye yakın çalışanın Konak İşletme önündeki eylemini akşam saatlerine kadar sürdürmesi beklenirken, emekçilerin 18:00'da Alsancak Vapur İskelesi'nde toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde kitlesel bir yürüyüş gerçekleştireceği de öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası