Ege Postası
Geri

“Alsancak Stadı’nı niye yıkıyorsunu? Yıkmayacaksınız!”

Alsancak Stadı’nın geleceğiyle ilgili tartışmalara Yüksel Çakmur yazılı bir açıklamayla katıldı. Çakmur açıklamasında ‘Niye Alsancak Stadı’nı yıkıyorsunuz’ diye sorakak, ‘yıkmayacaksınız’ diye seslendi.
“Alsancak Stadı’nı niye yıkıyorsunu? Yıkmayacaksınız!”
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Çakmur açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Bugünkü iktidar tarafından, İzmir Alsancak Stadyumunun yıkılması, İzmir’in, İzmirlilerin gündemine getirildi. İzmir Alsancak stadyumu yıkılacak, yerine kocaman bir Alışveriş merkezi yapılacak.

Alsancak Stadyumu 1910 yıllarında Türkiye Spor tarihinde yerini aldı. 1929 yılında kapalı ve açık tribünlerin inşa edilmesiyle, tam anlamıyla ‘’Stadyum’’ olarak hizmete girdi.

Uluslararası tarihi maçların oynandığı, Altay’ın, Göztepe’nin, İzmirspor’un, Karşıyaka’nın, Altınordu’nun, başarılarının yaşandığı bir Stad’tır,  Alsancak Stadyumu.

Şimdi tüm İzmirlilerin göz bebeği olan tarihi Stadyum, açgözlüleri tatmin için, rant uğruna TOKİ’ye devredilerek, acımasızca, insafsızca yıkılacak. ‘’Alsancak Stadyumu’nu yıkalım. Bir başka yerde yapılacak stadyuma katkıda bulunalım’’ anlayışı, kökten yanlıştır. Kaba bir yutturmacadır.

Niye Alsancak Stadyumunu yıkıyorsunu? Yıkmayacaksınız…

Alsancak stadyumu sportif alanda, sporun birçok dalında hizmete açık tutulmalıdır. Hatta kültür- sanat merkezi olarak hizmet verebilecek duruma getirilmedir. Cep tiyatroları, cep sinemalarının yapılması, Türkiye Futbol Spor tarihi müzesi olması, Kültür alanında önemli açılımlar sağlayacaktır.

Bugünkü stadyumun yeniden projelendirilmesiyle,  bir yandan spor karşılaşmaları gerçekleştirilirken bir yandan da,  stadyumun ek alanlarına  uygun planlama ile yeraltı otoparkı, cafeler, restorantlar yapılarak spor kulüplerimize katkı sağlanabilir. İzmirliler içinde sosyal yaşamlarında olumlu bir imkan yaratılabilir.

İktidar sadece büyük stadyumlar yapmaya yönelmesin, daha önemlisi gençlerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, amatör kulüplerimizin spor yapmasını sağlayacak semt sahaları, spor tesislerini çoğaltarak yatırımları, Spora katkıyı bilinçle gerçekleştirmelidir.

İzmir’in gerçeği deprem kuşağında yer alıyor olmasıdır. 1. derece deprem bölgesi İzmir, Afet ve Acil durum eylem planı ile 4 (Dört) Çadırkent alanı belirlenmiştir. Bunlardan 3  tanesinin Alsancak Stadyumu, Atatürk Stadyumu ve Gürsel Aksel Stadyumu olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır.

Ne Alsancak Stadyumu ne de Gürsel Aksel Stadyumu yıkılmamalıdır. Yıkılırsa bu İzmir’e, İzmirliye ihanet olacaktır.

İktidar, İzmirliler’in içini karartan kararından mutlaka vazgeçmelidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası