Ege Postası
Geri

Altay 3'te 3 yaptı

Trendyol 1. Lig'in 18. haftasında Altay evinde Şanlıurfaspor'u 1-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.
Altay 3'te 3 yaptı
Haberler / Spor
15 Ocak 2024 Pazartesi 22:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'de Altay, ikinci yarının ilk maçında Şanlıurfaspor'u 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Altay, üst üste 3. maçından galibiyetle ayrıldı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki maçta Altay, tek golle galip geldi.

Siyah-beyazlılar, Eren Erdoğan'ın golüyle Şanlıurfaspor'u 1-0 mağlup etti. 

Yeni teknik direktörü Yusuf Şimşek ile çıkışa geçen Altay, ligde 3'te 3 yaptı ve puanını 11'e yükseltti. Şanlıurfaspor ise 16 puanda kaldı.

1.Lig'de gelecek hafta Altay, Tuzlaspor'a konuk olacak. Şanlıurfaspor, Adanaspor'u ağırlayacak.

Maçtan dakikalar

5. dakikada Zeki’nin sağdan ortasında savunmadan seken topu Mehmet Gündüz arka direkte gelişine kaleye gönderdi ancak top üstten dışarı çıktı.

23. dakikada Tolga’nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topu İbrahim arka direkte gelişine kaleye gönderdi ancak top yan ağlarda kaldı.

34. dakikada Tolga’nın sağdan ortasında Mehmet Gündüz kafa vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.

65. dakikada Deniz’in pasında topla buluşan Eren Erdoğan, ceza sahası dışından şutunu çekti ve top sağ alt köşeye giderek filelerle buluştu. 1-0

73. dakikada Barış’ın soldan ortasında Paixao arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Ozan son anda uzanarak topu kornere çeldi.

Stat: Alsancak Mustafa Denizli

Hakemler: Oğuzhan Uğurlu, Erkan Akbulut, Kemal Mavi

Altay: Ozan Evrim Özenç, Sefa Özdemir, İbrahim Öztürk, Ceyhun Gülselam, Eren Erdoğan (Dk. 81 Onur Efe), Zeki Yıldırım (Dk. 90+3 Efe Sarıkaya), Tolga Ünlü (Dk. 81 Arda Gezer), Salih Sarıkaya, Mehmet Gündüz, Deniz Kadah (Dk. 88 Murat Uluç), Özgür Özkaya

Şanlıurfaspor: Aydın Bağ, Diogo, Cumali Bişi (Dk. 77 Abdullah Aydın), Barış Ekincier (Dk. 77 Aldair), Landel, Paixao, Mehmet Yiğit, Dening, Hüsamettin Tut, Semih Karadeniz (Dk. 60 Seyit Gazanfer), Mert Çapar (Dk. 46 Thill)

Gol: Dk. 65 Eren Erdoğan (Altay)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Diogo, Dk. 54 Semih Karadeniz (Şanlıurfaspor), Dk. 70 Deniz Kadah, Dk. 73 Ceyhun Gülselam, Dk. 90+5 Ozan Evrim Özenç (Altay)

Yusuf Şimşek: “Galibiyeti Altay camiasına armağan ediyorum”

Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Şanlıurfaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Kesin olarak düştü gözüyle bakılan Altay vardı fakat bu savaşta biz de varız” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Bu galibiyeti yarın 110. yılını kutlayacağımız Büyük Altay’a ve taraftarlara armağan ediyoruz. Bir buçuk aydır buradayım. Bu çocukların oyuncu kardeşlerimi inanılmaz özverili bir şekilde çalıştığını görüyorum. Maddi olanaksızlara rağmen inanılmaz derecede hem antrenmanda olsun hem maçlarda olsun müthiş bir şekilde efor sarf ediyorlar. Bunun da karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Daha düne kadar bu takım kesin düşmüş denilen bir takımdı. Ama şimdi bu savaşta, bu yarışta biz de varız. Ben geldiğimden beri zaten oyuncu kardeşlerime bu yarışta biz de varız. Hem de son dakikaya, son saniyeye kadar. Bütün futbolcu kardeşlerimi alınlarından öpüyorum. Tecrübelilerle gençleri birleştirmeye çalışıyoruz. Hem gençlerden hem tecrübelilerden faydalanmaya çalışıyoruz. İlerleyen günlerde genç kardeşlerimize daha çok şans vereceğimizi düşünüyorum. Onlardan da faydalanacağımızı düşünüyorum. Dediğim gibi emeği geçen tesisinde çalışan personelimize, malzemecimize, mutfaktakilere, çimcimize yani ki bütün tesis çalışanlarına çok çok çok teşekkür ediyorum. Bizleri iyi motive ettiler. Galip gelmek güzel bir şey. Bunun mutluluğunu bugün, yarın sevincini yaşayacağız. Ondan sonra tekrar ayaklarımız yere basarak önümüze devam edeceğiz” diye konuştu.

İrfan Buz: Önümüzdeki maçlara konsantre olacağız

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Altay yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, "Birçok pozisyona girdik, bunları gole çeviremezseniz doğal olarak maçları da kaybedersiniz” dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, “Çok önemli bir müsabakaya çıktık. Bugün tabii her iki takım açısından da önemliydi. Biz burada üç puan almak istedik ama maalesef olmadı. Özellikle ilk devre istediğimiz oyunu yansıttığımızı düşünmüyorum. Ancak ikinci devre çok daha farklı bir oyun vardı. Beş tane net pozisyonumuz vardı. Maalesef onları gole çeviremedik. Rakibimizin bir tane pozisyonu vardı. Bizim açımızdan önemli olan burada pozisyonlara girdikten sonra sonuçlandırmaktı. Bu tür müsabakalarda böyle bu net fırsatları kaçırdığınız zaman kaybedebilirsiniz. Futbol içerisinde olan şeyler. Bizim açımızdan tabii ki çok üzücü. Ancak önümüze bakacağız. Bunu telafi edeceğiz. Yeni gelen arkadaşlarımızın adapte olma süreci en kısa zamanda olacak, oldular diye de düşünüyorum. Bulduğumuz pozisyonları gole çevirmiş olsaydık çok daha farklı bir müsabaka olurdu. Çok farklı kazanabilirdik. Altay kazandı. Altay'ı tebrik ediyorum. Önümüzdeki müsabakaya konsantre olup bunu telafi edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda da oyunumuzu daha da geliştirerek sonuca gittiğimiz zaman puanlarımızı alacağımıza yüzde yüz inanıyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası