Ege Postası
Geri

Altın fiyatlarında sert yükseliş!

ABD'de ekonomik seyir ve Fed'in uyarılarına odaklanan piyasalar, enflasyon ve faizlerin yüksek seviyelerde kalabileceği yönünde belirsizliklerle karşı karşıya. Altın fiyatlarında ise sert bir yükseliş gözlemleniyor.
Altın fiyatlarında sert yükseliş!
Haberler / Ekonomi
10 Mayıs 2024 Cuma 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ekonomisindeki seyir, yatırımcıları tedbirli olmaya sevk ederken, Boston Fed Başkanı Susan Collins'ın açıklamaları da dikkat çekiyor. Collins, dezenflasyonun devam ettiğine dair işaretler verirken, enflasyonun hâlâ hedeflenen yüzde 2 seviyesine geri dönmediğini vurguluyor. Bu durumda, politika faizlerinin mevcut seviyelerde tutulması gerekebilir.

Fed'in Faiz İndirimine İhtimal Veriliyor

Analistler, para piyasalarında Fed'in bu yıl faiz indirimi yapma olasılığını yüzde 90 olarak öngörüyorlar. Bu tahminlere göre, Fed'in ilk adımı eylül ayında atması bekleniyor.

Makroekonomik Veriler Enflasyonun Dirençli Olduğunu Gösteriyor

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, enflasyonun dirençli olduğu yönünde işaretler veriyor. Ancak, geçen hafta açıklanan istihdam raporundaki veriler, iş gücü piyasalarının soğuduğunu gösteriyor.

Altın Fiyatlarında Sert Yükseliş

Altın fiyatları, son dönemde sert bir yükseliş trendinde. Gram altın, bir önceki kapanışa göre artışla 2 bin 438 TL'den güne başlarken, çeyrek altın ise 3 bin 901 liradan alıcı buluyor. (HALK TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası